Sport > Fudbal

Kvalifikacije za EURO 2024: Rampa za ITALIJU u Severnoj MAKEDONIJI, kiks Engleske protiv UKRAJINE

Lućano Spaleti nije doneo mnogo sreće "azurima" na premijeri kao selektor

Izvor: K1info/Tanjug

09/09/2023 > 23:04

podeli vest:

Kvalifikacije za EURO 2024: Rampa za ITALIJU u Severnoj MAKEDONIJI, kiks Engleske protiv UKRAJINE
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Italije odigrali su 1:1 protiv Severne Makedonije u Skoplju i tako došli u situaciju da strepe za odlazak na Evropsko prvenstvo, gde bi sledećeg leta u Nemačkoj trebalo da brane titulu kontinentalnog šampiona.

Italija, za koju je kao selektor debitovao Lućano Spaleti, veoma loše je delovala na terenu u prvih 45 minuta meča u Skoplju, a golom kapitena Ćira Imobilea "azuri" su uspeli da povedu u 47. minutu.

Veliki bod Severnoj Makedoniji doneo je kapiten Enes Bardi u 81. minutu prelepim golom iz slobodnog udarca iskosa sa dvadesetak metara.

Foto: Tanjug/AP

Severnim Makedoncima bod velik kao kuća

Italija sad na tabeli grupe C ima četiri boda iz tri odigrana meča, tri manje i utakmicu manje od trenutno drugoplasirane Ukrajine koju u utorak dočekuje u Milanu, a ako ne pobedi lako može da ostane bez plasmana na EURO.

Muke Gordog Albiona

Fudbalske reprezentacije Ukrajine i Engleske odigrale su 1:1 u kvalifikacionom meču grupe C koji je odigran pred više od 40 hiljada navijača u poljskom gradu Vroclavu zbog aktuelne situacije u Ukrajini.

Nominalni domaćin je iznenađujuće poveo preko Aleksandra Zinčenka u 26. minutu. Gordi Albion je izjednačio u 41. minutu, prvim golom Kajla Vokera za državni tim, posle asistencije Harija Kejna.

Do kraja nije bilo promena iako je Engleska uglavnom kontrolisala igru.

Foto: Tanjug/AP

Englezi nisu opravdali epitet favorita protiv Ukrajine

Engleska je i bodom zadržala prvo mesto u grupi C sa 13 od mogućih 15 bodova. Ukrajina je druga sa sedam bodova iz četiri utakmice, dok je Italija treća sa tri boda, ali iz samo dve odigrane utakmice. U okviru iste grupe kasnije večeras igraju Severna Makedonija i Italija.

Švedska je u meču grupe F deklasirala kao gost Estoniju rezultatom 5:0 i tako sačuvala makar teoretske šanse da se uključi u trku za plasman na EURO. Švedska sad ima šest bodova na trećem mestu, a Belgija, koja je ranije danas minimalno slavila u Azerbejdžanu, i Austrija imaju po 10 bodova.

 

Ostavite komentar