Sport > Fudbal

FUDBALERI se protiv LITVANIJE vade zbog "mađarskog šamara": STOJKOVIĆ pred meč odao priznanje - KOŠARKAŠIMA I NOLETU

Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom

Izvor: K1info/Tanjug

09/09/2023 > 20:16

podeli vest:

FUDBALERI se protiv LITVANIJE vade zbog "mađarskog šamara": STOJKOVIĆ pred meč odao priznanje - KOŠARKAŠIMA I NOLETU
Foto: Fudbalski savez Srbije


Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 časova u Kaunasu igra peti meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2024, a selektor Dragan Stojković očekuje da ekipa bude na visini zadatka, posle prilično neočekivanog poraza na domaćem terenu od Mađarske (1:2).

- Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Što se, dakle, tiče atmosfera ona je na naivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka - rekao je selektor Stojković na početku konferencije za medije.

Selektor je potvrdio da Orlovi žele pobedu u Litvaniji.

- Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, tim koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Ali šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna - rekao je Stojković.

Bravo za košarkaše i Noleta!

Na kraju konferencije se pričalo i o uspesima košarkaša i Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

 

- Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Veliki rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem - rekao je Stojković.

On je dodao da fudbaleri žele da budu u toj grupi rezultata, da nastave taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja.

- Znate kako, najvažnije kad izgubite utakmicu, to je da pronađete lek, sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Da li sam se čuo sa Savićevićem? Da, čuli smo se, pričali smo o njihovom meču sa Litvanijom, našem sa Mađarskom i atmosferi koja će sutra biti na stadionu - rekao je Stojković.

Mitrović: Došli smo po tri boda

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović rekao je pred sutrašnji meč protiv Litvanije da su on i njegovi saigrači došli u Kaunas da osvoje tri boda.

- Što se tiče Litvanije igrali smo nekoliko puta, dobro se poznajemo, u današnjem fudbalu nema mnogo tajni. Jedni o drugima sve znamo. A što se tiče golova i konačnog epiloga, napadamo svi kao tim, branimo se kao tim, važno je da se nađe balans i sve da radimo kao tim. Možda u tim nekim detaljima nije sve tako bilo protiv Mađara, ali radili smo analizu, videli sve što je trebalo, sagledali i dobre i loše strane. Sad je nova utakmica i došli smo ovde da osvojimo tri boda - ne ostavlja dilemu Aleksandar Mitrović.

Foto: Starsport

 

Naš centrafor se zatim ponovo na trenutak osvrnuo na meč sa Mađarima.

- Oni su se u drugom poluvremenu branili, skupili se u svoj šesnaesterac, malo prostora je bilo, pokušavali smo da ga nađemo, mislim da smo stvorili i dovoljno šansi da ne izgubimo utakmicu. Izostala je i sreća, golman je takođe branio odlično. Bilo je, da ponovim, i dobrih i loših stvari, ta utakmica ostaje iza nas. U današnjem fudbalu kad pobediš nemaš mnogo vremena da slaviš, kad izgubiš nemaš mnogo vremena da žališ. Čeka nas novi meč, u poziciji smo u kojoj želimo da budemo, mi se i dalje pitamo - rekao je on.

Mitrović je do sada od 52 gola u dresu Srbije, pet postigao u susretima protiv Litvanije.

- Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija, ja ću da se potrudim da nastavim taj niz. Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglasim podršku košarkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport - zaključio je Mitrović.

Ostavite komentar