Sport > Fudbal

Zvezdi stiže MOĆNO POJAČANJE: Skup je KAO VATRA, dolazi iz bratskog kluba i biće ADUT ZA LIGU ŠAMPIONA

In-beom Hvang, eprezentativac Južne Koreje, stiže iz Olimpijakosa

Izvor: K1info

04/09/2023 > 09:28

podeli vest:

Zvezdi stiže MOĆNO POJAČANJE: Skup je KAO VATRA, dolazi iz bratskog kluba i biće ADUT ZA LIGU ŠAMPIONA
Foto: Starsport


Crvena zvezda spremila je ozbiljna pojačanjaza kraj prelaznog roka i prijavu igrača za Ligu šampiona.

Kako je potvrđeno iz Crvene zvezde, na Marakanu dolazi Inbeom Hvang, fudbaler Olimpijakosa i reprezentativac Južne Koreje.

Obeštećenje Olimpijakosu biće plaćeno 5.000.000 evra u tri godišnje rate. Nema procenata, Inbeom Hvang biće 100 odsto vlasništvo Crvene zvezde. Ugovor će biti potpisan na četiri godine.

 

Ceo posao biće završen večeras do ponoći, a Inbeom Hvang će potom biti predstavljen u Crvenoj zvezdi.

In-Beom Hvang je od 2020. godine u Evropi, najpre je igrao za Rubin iz Kazanja, da bi nakon dve pozajmice u Seulu, 2022. pojačao Olimpijakos. Kao član atinskog kluba učestvovao je na Svetskom prvenstvu, gde je njegova Južna Koreja ispala u osmini finala od Brazila (1:4).

In-beom Hvang jedan je od najboljih fudbalera na poziciji zadnjeg veznog, mesta koje je bilo gorući problem u redovima crveno-belih. Ima 26 godina i karijeru je počeo u klubu Daedžon. Bio je najmlađi strelac u istoriji tog kluba.

Foto: Youtube PrintScreen/Olympiacos FC - Official YouTube Channel

 

Internacionalnu karijeru Inbeom Hvang započeo je u Vankuveru u MLS ligi, jer je taj klub platio više novca od Hamburgera, koji ga je dugo pratio. U Evropu je stigao u leto 2020. kada ga je za 2.500.000 evra kupio ruski Rubin. Bio je jedan od najboljih asistenata ruske Premijer lige, a da nije bilo korone i povrede pete, njegova statistika bi bila još bolja. Potom se vratio u Koreju, igrao je za Seul, da bi u leto 2022. godine prešao u Olimpijakos.

Ostavite komentar