Sport > Fudbal

Ko je PARTIZANOV JUNAK Aleksandar Jovanović?

Već sada se, čini se, pokazuje da je najveće pojačanje Partizana za novu sezonu

Izvor: K1info/Direktno.rs

18/08/2023 > 07:45

podeli vest:

Ko je PARTIZANOV JUNAK Aleksandar Jovanović?
Foto: Starsport


Ako pitate navijače Partizana - oni imaju novog ljubimca. To je svakako golman Aleksandar Jovanović, golman crno-belih, koji je najzaslužniji što je evropska priča za ovu sezonu produžena, budući da je odbranio ključni penal protiv Sabaha i odveo je "parni valjak" u plej-of na megdan Nordsjelandu.

I nije to samo zbog odbranjenog penala u petoj seriji Alaskarovu, zahvaljujući čemu je obezbedio Partizanu mesto u plej-ofu Lige konferencija. Ne, reč je o njegovim odbranama tokom same igre, postavljanju, čitanju igre... Jednostavno, pojavom uliva poverenje saigračima i navijačima.

Bio je najbolji pojedinac crno-belih u Azerbejdžanu, kada je odbranio penal i još nekoliko zicera, te je sprečio teži poraz Partizana. Bio je na visini zadatka i u revanšu, a na najtežem izazovu bio je u prvom produžetku, kada je "izvadio" projektil gostiju koji je išao pod prečku. I kasnije odveo meč u penal seriju.

Posle meča je bio skroman, nije želeo da zaslugu uzima za sebe, već je rekao da je ceo tim bio herojski.

- Od prvog minuta smo hteli pobedu, bili smo jaki na lopti, igrali visok presing. Herojstvo je na timu. Ovo na kraju je bilo na moju sreću. Odbranio sam dva penala i uspeli smo da se plasiramo u sledeću rundu - rekao je Jovanović posle meča.

Foto: Starsport

 

On je bio uveren da srpski tim može do preokreta. psole 0:2 u Azerbejdžanu.

- Meni je prvi put da osetim publiku na stadionu Partizana. Drago mi je da se ovako završilo. Rekao sam i posle prve utakmice da Sabahu neće biti lako na našem terenu. Tako se i ispostavilo. Defanzivno jako dobra utakmica, ali odbrana se radi timski. Ne polazi sve od poslednja četiri igrača, golmana i zadnjeg veznog. Sve u svemu, jedan dobar paket i idemo u sledeću rundu gde nas čeka Nordsjeland - dodao je golman Partizana.

A ko je Aleksandar Jovanović?

Jovanović je rođen u Nišu 6. decembra 1992. godine, bio je u mlađim kategorijama u Radničkom, da bi 2009. godine prešao u Rad, za koji je i debitovao u seniorskoj konkurenciji.

Foto: Starsport

 

Mrežu "građevinara" čuvao je od 2009. do 2014. godine, s tim da je u međuvremenu bio na pozajmicama u Palilulcu i Paliću. Prešao je potom u Donji Srem, da bi "eksplodirao" među stativama niškog Radničkog u sezoni 2015/16.

Odlične partije donele su mu inostrani angažman i odlazak u Arhus, ali i debi u dresu reprezentacije 2016. godine na meču protiv Rusije. Bio je i 2018. na preliminarnom spisku za Mundijal, ali na kraju na SP nije otišao.

Posle Arhusa je branio boje Ueske i Deportiva, da bi od 2020. do 2023. godine nastupao u Apolon iz Limasola. Sa Kipra je došao u Partizan i bio je to pun pogodak crno-belih.

Ostavite komentar