Sport > Fudbal

Makabi opet izbacio BORJANA iz LŠ: Ko se sve plasirao u PLEJ-OF?

Mladenović junak Panatinaikosa, koji je izbacio Olimpik na "Velodromu" posle penala

Izvor: K1info/Direktno.rs

15/08/2023 > 22:27 >> 00:21

podeli vest:

Makabi opet izbacio BORJANA iz LŠ: Ko se sve plasirao u PLEJ-OF?
Foto: Tanjug/AP


Drugu godinu zaredom nepremostiva prepreka za Milana Borjana zove se Makabi Haifa. Nakon što je prošlog leta šampion Izraela eliminisao Crvenu zvezdu u kojoj je Borjan bio čuvar mreže isto se desilo i godinu dana kasnije sa slovačkim Slovanom iz Bratislava za koji trenutno brani reprezentativac Kanade.

Makabi je nakon pobedu u prvom meču odigranom u Slovačkoj od 2:1 slavio u revanšu na svom terenu rezultatom 3:1, i sa ukupnih 5:2 plasirao se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ludo na "Velodromu"

Ipak, najzanimljivije je bilo u Marseju, gde su fudbaleri Panatinaikosa posle penal-serije u revanš utakmici eliminisali Olimpik na "Velodromu" - 2:1 (ukupno 2:2, posle penala 3:5) i sa ukupnim skorom 3:2 prošli dalje. Junak je naš Filip Mladenović, koji je poslednji šutirao i odveo ekipu u plej of!

Birmančević ulio nadu, Sparta ispala na penale

Velika drama viđena je u Pragu, gde je Kopenhagen eliminisao Spartu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca - 4:2. Posle 90 minuta u Češkoj bilo je 1:1, za šta se pobrinuo naš Veljko Birmančević, koji je dao gol za domaće i izborio dodatnih 30 minuta.

Posle produžetaka rezultat na semaforu je bio 3:3, tako da su učesnika plej-ofa Lige šampiona morala da odluči penal lutrija. 

Pošto se prvih 90 minuta završilo 1:1, usledili su produžeci gde smo videli po dva gola sa obe strane, tako da je učesnika plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona odlučila "penal lutrija" u kojoj je Kopenhagen ipak uspeo da slavi i dođe na korak od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

 

Kopenhagen će se u plej-ofu Lige šampiona igrati protiv Rakova.

Golman Kovačević poveo Rakov u plej-of

U plej-of se plasirao i šampion Poljske Rakov koji je na krilima sjajnog srpskog golmana Vladana Kovačevića u revanšu trećeg kola kvalifikacija savladao Aris iz Limasola na Kipru sa 1:0 i ukupnim rezultatom 3:1 prošao u plej-of.

Briljirao je Kovačević koji je u nekoliko navrata izvrsno intervenisao i sačuvao mrežu svog tima. Gol odluke u Limasolu videli smo u 49. minutu, a postigao ga je hrvatski defanzivac Fran Tudor iz slobodnog udarca.

Molde izbacio Ki Klaksvik

Fudbaleri Ki Klasvika su ostvarili dve senzacionalne pobede u kvalifikacijama za Ligu šampiona - izbacili su Ferencvaroš i Haken, ali Molde nisu mogli.

Iako su Farani u prvom meču slavili sa 2:1, u revanšu su posle produžetaka poraženi sa 2:0, pa će takmičenje nastaviti u plej-ofu Lige Evrope.

Galatasaraj u plej-ofu

Fudbaleri Galatasaraja plasirali su se u plej-of Lige šampiona, pošto su na svom terenu pobedili Olimpiju 1:0 golom Maura Ikardija u 24. minutu. U prvom meču bilo je 3:0 za turski klub.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Galatasaray (@galatasaray)

Galatasaraj će u plej-ofu LŠ igrati protiv Moldea, koji je posle produžetaka na svom terenu pobedio Ki Klaksvik 2:0. 

I PSV po planu

PSV je u gostima pobedio Šturm 3:1. U prvom meču u Ajndhovenu, PSV je ubedljivo pobedio 4:1. Strelci za PSV bili su Džoi Verman u 32, Luk De Jong u 40. i Rikardo Pepi iz penala u 85. minutu. Jedini strelac za Šturm bio je Vilijam Boving u 26. minutu.

PSV će u plej-ofu LŠ igrati protiv Rendžersa, koji je sa Servetom igrao 1:1. Škotski klub je prošao dalje, pošto je u prvom meču slavio 2:1. Servet je poveo u 22. minutu golom Dereka Kurtesa, a izjednačenje Rendžersu je doneo Džejms Tvernije u 51. minutu.

Ostavite komentar