Sport > Fudbal

Amerikanci OTKRIVAJU MESIJA: Dva gola i asistencija, ludilo u Majamiju!

Majami je na dnu MLS tabele i nije pobedio u 11 ligaških utakmica pre dolaska Argentinca

Izvor: K1info/Sportal.rs

26/07/2023 > 08:03

podeli vest:

Amerikanci OTKRIVAJU MESIJA: Dva gola i asistencija, ludilo u Majamiju!
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky


Lionel Mesi je prvi put startovao, i to kao kapiten, otkako se pridružio Majamiju i MLS fudbalu. Nije mnogo oklevao, nije trošio vreme, dominirao je sa dva gola u pobedi od 4:0! Ujedno, Atlanta je 100. klub kom je Mesi dao gol u karijeri.

Mesi je postigao dva gola za samo 22 minuta u pobedi Majamija od 4:0 nad Atlantom junajtedom na stadionu DRV PNK u Fort Loderdejlu na Floridi.

Mesi je prvi postigao gol u osmom minutu meča, lako ubacivši loptu koja je zapravo došla iz odbitka. Mesi je želeo da plasira, pogodio je stativu, lopta mu se vratila za rutinsku egzekuciju. To je bio njegov drugi gol za Inter iz Majamija, nakon što je doneo pobedonosni pogodak u utakmici protiv Kruza Azula u njegovom debiju za klub prošle nedelje. Zatim je u 21. minutu Mesi plasirao, u srcu šesnaesterca se našao i iskoristio je pas Roberta Tejlora za svoj drugi gol na utakmici.

Tejlor je potom postigao gol neposredno pre poluvremena i tako je Majami imao 3:0 na odmoru. Mesi je asistirao početkom drugog poluvremena, i to baš za Tejlora, kome se odužio za jedan "spakovan" gol u prvom delu igre. Umeo je Mesi da se oduži i Dejvidu Bekamu, kom je slao poruke sa terena u slavlju.

Time je Majami poveo sa 4:0 i nije više bilo uništavanja rivala, iako je opšti utisak da je Mesi mogao da postigne gol kad god je poželeo. Nekoliko puta je i žrtvovao akcije u želji da sačeka saigrače i njima priredi šansu, ali se rezultat nije menjao. 

Mesi je napustio igru u 79. minutu, čime je i zvanično završeno veče za većinu gledalaca. Pobeda je obezbedila mesto Interu u nokaut rundi Liga kupa, a Serhio Buskets je na ovoj utakmici i debitovao za Majami.

 

Majami je inače na dnu MLS tabele i nije pobedio u 11 ligaških utakmica pre Mesijevog dolaska. Međutim, tim izgleda potpuno transformisan njegovim i Busketsovim uticajem. 

- Njihov dolazak je igračima ulio samopouzdanje - rekao je menadžer kluba Martino, koji je trenirao ovaj par pre 10 godina u Barseloni. 

Ostavite komentar