Sport > Fudbal

Zvezda se SAMOUBILA - ovakva šansa NIJE SMELA DA SE PROPUSTI

Nerešeno kao poraz, Dejan Stanković sve pogrešio - tim, taktiku, izmene

Autor: K1info.rs/B92

23/08/2022 > 23:05

podeli vest:

Zvezda se SAMOUBILA - ovakva šansa NIJE SMELA DA SE PROPUSTI
Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/ bs


Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, pošto su večeras u revanš meču plej-ofa remizirali protiv Makabija iz Haife 2:2.

U prvom meču bilo je 3:2 za Izraelce.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras su igrali jedan od najvažnijih mečeva u sezoni - onaj koji je mogao da im obezbedi mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Foto: K1info.rs

 

Izabranici Dejana Stankovića su u prvom meču u Izraelu odigrali najgori meč u dosadašnjem delu sezone i zabeležili prvi poraz(3:2), te su se u Beograd vratili sa zaostatkom.

Pred punim tribinama "Marakane" crveno-beli su vodili 2:0 golovima Aleksandra Pešića u 27. i Mirka Ivanića u 43. minutu, imali rezultat za prolaz, a onda je usledio "potop".

U poslednjem minutu prvog poluvremena gosti su dobili VAR penal nakon igranja rukom Slavoljuba Srnića, ali je Milan Borjan odbranio udarac Dolefa Hazize.

Ipak, posle odbijene lopte kardinalno je pogrešio Gelor Kanga, što je iskoristio Danijel Sundgren i pogotkom sa skoro 30 metara smanjio rezultat.

U nastavku su oba tima igrala opreznije i kada se činilo da meč ide u produžetke "mnogo puta Zvezdin junak" Milan Pavkov nespretnom reakcijom postigao je autogol u 90. minuta i elitno takmičenje je i treću godinu zaredom ostalo san za izabranike Dejana Stankovića.

Makabi će u Ligu šampiona, a Zvezda opet u Ligu Evrope.

Crveno-belima je potrebna pobeda sa dva gola razlike za plasman u elitno takmičenje ili bar "jedan razlike" za odluku penalima.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se kvalifikuju u grupnu fazu Lige šampiona.

U nadoknadi vremena Borjan je sa loptom stigao do protivničkog šesnaesterca i centrirao. Istrčao je Koen i nakon toga povređen pao. Ostala je nebranjena mreža, ali to nije iskorišćeno, a svakako je kasnije i prekinuta igra. 

Na teren je izašla medicinska ekipa i nakon toga je odsviran kraj meča.

U 90. minutu neverovatno smotan potez napadača Zvezde koji je ušao da bi dao gol, ali u protivničku mrežu.

Sada Makabi vodi u ukupnom rezultatu 5:4 i pred grupnom fazom je Lige šampiona.

Igraće se još tri minuta.

 

 

Dejan Stanković je odlučio da napravi prvu izmenu i da iz igre izađe Gelor Kanga. Gabonski reprezentativac nije primio te vesti dobro i rečima i gestikulacijom izrazio svoje nezadovoljstvo.

Došlo je i do verbalnog okršaja između njih dvojice. Stanković je pružio ruku, ali je Kanga samo odmahnuo, a u igru je ušao Kings Kangva.

Uzvraćali su igrači Zvezde, ali nije bilo preciznosti i nijsu uspeli da daju još neki gol. 

U drugom poluvremenu gostujući igrači su krenuli ofanzivno i već imali veliku priliku.

Tjeron Šeri je polao loptu u prostor Pjerou, a ovaj iz ugla peterca pokušao da savlada Borjana. Kanadski golman je na vreme istrčao i skratio mu ugao.

Završeno je prvo poluvreme i naši fudbaleri vode sa 2:1. 

Zvezda vodi, ali mnogo je to da bude mnogo bolje da nije bilo svih dešavanja pred pauzu.

Nestvarne scene na "Marakani" u nadoknadi vremena. Milan Borjan je "skinuo" penal Dolevu Hazizi, ali u nastavku akcije je usledila loše reakcija igrača Zvezde.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

 

Možda i najviše kriv je Kanga koji nije izbacio loptu, koja stiže do Sundgrena. Krivac za prvi gol je uputio udarac iz velike udaljenosti, nije se činilo da će biti preterano opasan, ali je kiksnuo i Borjan.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

 

Pred kraj poluvremena povratnik u Zvezdu je proigrao saigrača na levoj strani nakon "štikle" Kataija, a ovaj je zakucao pod prečku i doneo Zvezdi važan gol pred pauzu.

Sada je sve u rukama crveno-belih koji imaju prednost u dvomeču (4:3).

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

 

U 27. minutu Katai je na levoj strani oduzeo loptu Sandgrenu i probio gotovo sve do protivničkog gola. "Zavrnuo" je loptu nazad na sredinu peterca, isprečio se jedan od igrača Makabija, ali ona naposletku dolazi do Pešića koji klizećim startom stiže do trećeg gola ove sezone.

 

 

Problem je u prvom meču pravio napadač sa Haitija Frendzi Pjero koji je sa dva gola doneo pobedu svom timu, te će crveno-beli najpre njega morati da neutrališu ukoliko ove sezone žele u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Susret se igra pred rasprodatom Marakanom, odnosno blizu 50.000 gledalaca bodriti crveno-bele na putu ka elitnom takmičenju.

U Beograd su stigli navijači Makabija, koji došli da bodre svoj tim.

Kako se može videti na snimcima na društvenim mrežama, pristalice kluba iz Haife su u velikom broju okupljeni u samom centru Beograda.

 

 

Manje od pola sata pred početak meča može se videti na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama da je ceo stadion u bojama crveno-belih.

 

 

 

Ostavite komentar