Sport > Fudbal

PIKSI okupio "Orlove" i objavio loše vesti: Protiv Bugarske bez MITROVIĆA i VLAHOVIĆA

Fudbaleri Srbije u nastavku kvalifikacija za EURO 2024 igraće betz trojice standarnih napadača, a ima još nekoliko povređenih igrača

Izvor: K1info/Tanjug

12/06/2023 > 13:44

podeli vest:

PIKSI okupio "Orlove" i objavio loše vesti: Protiv Bugarske bez MITROVIĆA i VLAHOVIĆA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Fudbalska reprezentacija Srbije protiv Bugarske u kvalifikacijama za EURO 2024, osim bez Aleksandra Mitrovića i Luke Jovića, igraće i bez povređenih Dušana Vlahovića i Mijata Gaćinovića, rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

On je danas okupio igrače u Staroj Pazovi uoči prijateljske utakmicu protiv Jordana u Beču u petak i duela protiv Bugarske četiri dana kasnije u nastavku kvalifikacija za EURO 2024.

- Imamo personalnih problema, to moram da kažem i objasnim jer nam predstoji važna utakmica sa Bugarskom, to je prioritet prioriteta - istakao je Stojković na konferenciji za medije.

Ne možemo da računamo na Mitrovića, koji ima problem sa stopalom, to datira u poslednjih šest meseciImali smo razgovore i shvatio sam da ovaj put neće moći da pomogne. Po mom mišljenju, moguća je hirurška intervencija. Jović je danas je operisan, ima prelom nosa. Vlahović je takođe van ekipe zbog problema sa preponama. Dogovor je da preskoči i da sanira povredu, na operaciju mora i Gaćinović, povređeni su Terzić, Veljković, Radonjić. Neke lekcije smo naučili, da igrač kad ga boli i nokat, ne bi trebalo da igra - rekao je Piksi.

Otvoren Fan shop Orlovi u Makedonskoj

Danas je u centru Beograda u ulici Makedonska 12 otvorena i druga prodavnica FSS "Fan shop Orlovi". Svečanom činu prisustvovali su čelni ljudi FSS, predsednik Dragan Džajić, potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i selektor Srbije Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

- Sve je super, baš lep potez FSS i njegovog rukovodstva. Lepo je, praktično, za sve prolaznike, mogu da kupe dres ili neki suvenir - naveo je Tadić.

On je iskoristio priliku da javno čestita Novaku Đokoviću na osvajanju Rolan Garosa i Nikoli Jokiću, koji je na korak od NBA titule sa Denverom.

- Čestitam Đokoviću, ono što je postigao zaslužuje svaku pažnju. Čini nas ponosnim, a juče posebno. Sve to je zaslužio. Bilo je prelepo gledati ga. Isto važi i za Jokića, igra sjajno, sa lakoćom postiže tripl-dablove, obara rekorde, to je za svaku pohvalu. Veličanstveno. Savršeno. Svima nam je drago zbog toga i ponosni smo na njega i Novaka. Oni pomeraju granice, pre svega ponašanjem, pa igrama i rezultatima - poručio je Stojković i dodao da nije problem što su fudbaleri trenutno u "trećem planu".

Srbija se nalazi na prvom mestu na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. sa šest bodova. 

- Pred nama je važan meč sa Bugarskom, imamo vremena da se pripremimo i ostvarimo pobedu koju svi želimo - rekao je Tadić.

Ostavite komentar