Sport > Fudbal

Juventusu MALO jedan VLAHOVIĆ protiv Sevilje, ROMA u Leverkuzenu na ISKUSTVO do finala LIGE EVROPE

Srpski reprezentativac doveo "staru damu" u vođstvo na gostovanju, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u borbu za titulu

Izvor: K1info/Sportal.rs

18/05/2023 > 23:36

podeli vest:

Juventusu MALO jedan VLAHOVIĆ protiv Sevilje, ROMA u Leverkuzenu na ISKUSTVO do finala LIGE EVROPE
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Sevilje savladali su posle produžetaka Juventus sa 2:1 (1:1, 0:0) i tako obezbedili plasman u finale Lige Evrope, gde ih očekuje duel protiv Rome, koja je večeras u Leverkuzenu sa Bajerom odigrala nerešeno - 0:0.

"Staru damu" je na gostovanju u Sevilji u vođstvo doveo srpski internacionalac Dušan Vlahović, koji je u 65. minutu zatresao mrežu domaćih - samo minut pošto je ušao u igru umesto Moise Kina! Međutim, Juventus je od tog trenutka počeo da igra defanzivnije, želeo je da sačuva prednost - jer posle 1:1 u prvom meču u Torinu, minimalna pobeda u Sevilji je vodila Vlahovića i drugove u finale.

Međutim, do bilo kog finala se ne stiže samo lepim željama, nego mora i da se igra, a od 65. minuta Sevilja je bolje igrala. I nagrada je stigla ubrzo - u 71. minutu Suso je izjednačio na 1:1 i, ispostavilo se, doneo produžetke svom timu. Domaći su nastavili da igraju u jakom ritmu i u produžecima, a u 95. minutu Erik Lamela je pogodio za 2:1, na oduševljenje domaćih navijača.

Do kraja meča rezultatskih promena nije bilo - u 115. minutu Markos Akunja je dobio drugi žuti karton, Sevilja je ostala sa igračem manje, ali bilo je to premalo vremena da Juventus dostigne prednost rivala i eventualno izbori penale. Na kraju, zaslužen trijumf Španaca, koji će protiv Rome igrati za svoj sedmi trofej u Ligi Evrope - i sa sadašnjih šest svakako su rekorderi.

Foto: Tanjug/AP

 

A kad je reč o Romi, izabranici Žozea Murinja su na gostovanju u Leverkuzenu uspeli da odbrane prednost iz prve utakmice (1:0), remiziravši bez golova sa ekipom Bajera.

"Vučica" je na Baj Areni na tipičan Murinjovski način odradila posao i uspešno zaustavila sve napade domaćina, koji je od početka do kraja utakmice imao terensku inicijativu i konstantno pritiskao zadnju liniju rimskog tima.

Foto: Tanjug/AP

 

Kako je to izgledalo na terenu u Levrkuzenu najbolje pokazuje statistika meča, a koja kaže da je ekipa Ćabija Alonsa imao čak 20 udaraca ka golu Ruija Patrisija naspram jednog ka golu Bajera, koji je imao i oko 70 odsto vremena loptu u svom posedu.

Rimljani su protivniku prepustilo loptu, oni su se fokusirali na odbranu na odbanu svog gola i u tome su na kraju i uspeli, te drugi sezonu zaredom došli do evropskog finala.

Foto: Tanjug/AP

 

Posle prošlosezonskog osvojenog trofeja u Ligi konferencija, ekipa Žozea Murinja će se boriti i za titulu u drugom po jačini evropskom takmičenju, u kome će mu 31. maja rival biti Sevilja.

 

Ostavite komentar