Sport > Fudbal

VITEZOVI sa Karaburme PROJEZDILI kroz Gornju varoš: OFK Beograd sa igračem manje SRUŠIO ZEMUN i došao na prag PRVE LIGE

Gostujući fudbaleri golom Kaluđerovića "preoteli" lidersku poziciju na tabeli Srpske lige Beograd

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/05/2023 > 17:01

podeli vest:

VITEZOVI sa Karaburme PROJEZDILI kroz Gornju varoš: OFK Beograd sa igračem manje SRUŠIO ZEMUN i došao na prag PRVE LIGE
Foto: Starsport


Fudbaleri OFK Beograda pobedili su Zemun na gostovanju sa 1:0 (1:0) i tako ih pretekli na čelu tabele Srpske lige Beograd.

Veliki derbi 27. kola nije mogao da protekne bez tenzije, od uvodnih minuta i prepucavanja navijača, pa sve do dešavanja na samom terenu.

Gužve na prilazima stadionu garantovale su sjajan ambijent, i zaista je tako bilo. Koreografija domaćih navijača preko dve tribine na samom početku razgalila je sve igrače i od samog početka ekipe su igrale u relativno brzom ritmu za ovaj nivo takmičenja.

OFK je bolje otvorio susret, napadao konstantno u prvih 20-30 minuta i defintivno je defanziva Zemuna bila na mukama. Prva prava prilika za Romantičare viđena je u devetom minutu. Lopta je u kaznenom prostoru došla do Minića, međutim nekadašnji kapiten Teleoptika je za "dlaku" gađao pored stative.

Uspeo je Zemun donekle da se oslobodi i u 16. minutu jalovo pripreti preko Svetličića, da bi koji napad kasnije najbolju šansu propustio Ademi. Najpre je Stanković odbranio udarac, a onda je Ademi iskosa pokušao da pogodi praznu mrežu, ali je lopta završila samo u spoljašnjem delu.

Foto: Starsport

 

Najviše uzbuđenja za gledaoce igrači su priredili sredinom prvog poluvremena. Trenutak odluke dogodio se u 28. minutu - Kaluđerović je dobro pratio napad svog tima, lopta se nakon prekida i udarca odbila od golmana Davidovića, a fudbaler koji je poznat po tome što je promenio više od 20 klubova u karijeri postigao je vodeći gol.

Već u 32. novi šok, ali ovog puta za goste. Lazović je prihvatio dugu loptu, pored njega našao se Mimović koji ga je i oborio, a najbolji srpski sudija Srđan Jovanović pokazao je drugi žuti i automatski crveni karton. Dugo su trajali prigovori, najžustriji je bio Smiljanić, međutim odluka nije mogla bitti promenjena.

Do isteka prvih 45 i kusur minuta Zemunci su pokušavali iz ne toliko izglednih pozicija, a jedino ćemo pomenuti udarac Svetličića u samom finišu.

Drugi deo susreta započet je bakljadama u sektorima sa najvatrenijim navijačima, ali to je možda bio i glavni "hajlajt" do kraja.

Zemun je dominriao u posedu, konstantno su kružili na nekih 30-ak metara od gola Stankovića, ali odbrana Romantičara bila je perfektna. Tek u pojedinim trenucima igrači do ovog susreta prvoplasiranog tima uspevali su da priprete. Sijaset izblokiranih i nepreciznih šuteva nisu mogli da ugroze mrežu protivnika. Jedinu pravu priliku nije iskoristio rezervista Dakić u 61. minutu, kada je zamahnuo glavom, međutim potrebe za intervencijom nije bilo.

Ponovo su pristalice privukle pažnju sredinom ovog dela susreta serijom transparenata i brojnim prepucavanjima.

Poslednji pritisak u nadoknadi vremena nije urodio plodom, pa je OFK Beograd na Karaburmu vratio ceo plen.

Romantičari na prvom mestu Srpske lige Beograd nemaju bodovnu prednost u odnosu na Zemun (po 58 bodova). Ono što je ključno jeste bolja gol-razlika i skor u međusobnim duelima.

Do kraja sezone ostala su tri kola u kojima je Zemunu potreban kiks rivala uz njihov maksimalan učinak. U suprotnom OFK-a će posle šest dugih godina obezbediti povratak u Prvu ligu Srbije.

Zemun - OFK Beograd 0:1 (0:1)

(Kaluđerović 28)

SASTAVI:

ZEMUN: Davidović, Stojanović. Đalović, Mitrović, Kiso, Lazar Ristovski, Božić, Lazović, Ademi, Svetličić, Mikan

OFK BEOGRAD: Aleksandar Stanković, Mimović, Marinković, Gojković, Đermanović, Plavšić, Minić, Smiljanić, Bajić, Kasalica, Kaluđerović (40. Nenad Stanković)

 

Foto: Starsport

 
Tok meča uživo

90+1 minut  - Možda i poslednji pokušaj Zemuna, direktno u čuvara mreže.

90. minut - Četiri minuta nadoknade.

87. minut - Mićić menja Kasalicu, koji se nešto ranije požalio na udarac.

85. minut - Ništa bitno se ne dešava tokom čitavog drugo poluvrme

81. minut - Menja Štrbac u npadu, uemsto agilnog Ademija ualzi Vukić.

Foto: Starsport

 

78. minut - Kiso treći put gađa iz daljine i jo š jednom pogađa blok.

76. minut - Još jedan slab udarac sa distance za Zemun, ovog puta Ademi.

72. minut - Menja Simo Krunić, Lola Smiljanić izlazi, ulazi Stojanović.

67. minut - Novi udarac koji odlazi preko prečke. Stežu Zemunci obruč oko rivala, ali vremena je sve manje.

61. minut - Rezervista Dakić je zamahnuo glavom posle centaršuta Stojanovića, golman Stanković loptu ispratio pogledom, međutim ona odlazi tik pored stative.

60. minut  - OFK Beograd sa retkim izletima na protivničku polovinu, ali je zato njihov bedem pozadi neprobojan.

Foto: Starsport

 

58. minut - Izblokiran pokušaj Lazovića sa 20-ak metara od gola Stankovića.

51. minut - Očekivan pritisak brojčano jače ekipe. Nekoliko centaršuteva uputili su Zemunci na startu nastavka, ali ništa konkretno nisu uradili.

50. minut - Bakljade u oba sektora sa vatrenim pristalicama.

46. minut - Počinje drugi deo meča.

Očekivano, tokom prvih 45 mintua viđena su i navijačka prepucavanja. Najpre su poruku imali Taurunum Bojsi, ali ubrzo je stigao odgovor Plave Unije.

Foto: Starsport

 

Kraj prvog poluvremena. Propustio je domaćin nekoliko izglednih prilika, ali su Romantičari boljom igrom u prvih pola sata stigli do zasluženog vođstva.

45+2 minut - Pada fudbaler Zemuna u šesnaestercu, penala nema, a zatim Svetličlić šutira sa velika distance, ipak preko prečke.

42. minut - Dva kornera za Zemun, ali bez prilika.

40. minut - Strelac gola Kaluđerović napušta igru, umesto njega Simo Krunić ojačava odbranu, na terenu je Nenad Stanković.

Foto: Starsport

 

36. minut - Posle velike gužve i prigovora fudbalera OFK-e prekid je izveden. Golman Stanković lako boksuje loptu.

32. minut - Mimović dobija crveni karton! Bio je defanzivac Romantičara u duelu sa Lazovićem, odgurnuo ga je i arbitar Jovanović je odmah izvadio drugu javnu opomenu. Žuti karton zaradio je i trener Krunić, dok je Smiljanić bio najžustriji u prigovorima.

28. minut - 0:1 GOL! Kaluđerović trese mrežu. Najpre je Davidović sačuvao svoj gol, ali je loptu kratko odbio do bivšeg igrača Zvezde kojem nije bilo teško da pogodi.

24. minut - Žuti karton dobija Kasalica zbog neopreznog starta, iako nije bilo namere.

20. minut - Stanković spasilac Romantičara. Najpre je odbranio udarac protivničkog igrača, a zatim je Ademi propustio da pogodi, čini se, praznu mrežu.

16. minut - Svetličić propušta da pokrene brz kontra-napad za domaći tim, protivnički defanzivci ga lako zaustaviljaju.

9. minut - Najbolja prilika od početka susreta. Filip Minić sa nekih 8-9 metara gađa tik pored stative Davidovićevog gola.

5. minut - Solidna situacija i na drugoj strani, ali lopta odlazi u gol-aut.

4. minut - Prva korektna situacija pred golom Zemuna, kapiten Đalović otklonja opasnost.

1. minut - Meč je počeo. Nije bilo mnogo iznenađenja u startnim postavama. Odlična atmosfera na tribinama, netipična za susret trećeg ranga.

 

Ostavite komentar