Sport > Fudbal

STADION ko BOMBONA: Ovde će se igrati finale Kupa Srbije /VIDEO/

Promocija velelepnog stadiona na zapadu Srbije, čiji je kapacitet 8.500 sedećih mesta, biće 24. maja

Izvor: K1info/Sportal.rs

05/04/2023 > 14:04

podeli vest:

STADION ko BOMBONA: Ovde će se igrati finale Kupa Srbije /VIDEO/
Foto: Printscreen youtube/Double Espresso


Srbija ove godine dobija dva od četiri nova stadiona koji se uporedno grade, uz onaj nacionalni čiji se početak gradnje još čeka. Dva su već u završnoj fazi, onaj u Leskovcu i Loznici. A svetla na reflektorima najpre će biti upaljena u Loznici.

Promocija velelepnog stadiona na zapadu Srbije, čiji je kapacitet 8.500 sedećih mesta, biće 24. maja, kada će se na istinskoj lepotici u Loznici igrati finale Kupa Srbije.

To će biti prva utakmica na novom stadionu koji je izgrađen po svim UEFA standardima, a onda će ga FK Loznica preuzeti na korišćenje kao dar Republike Srbije.

Dosadašnji stadion Loznice zvao se "Lagator", novi će verovatno dobiti novi naziv, a evo kako trenutno izgleda:

https://www.youtube.com/watch?v=ggNXB8ZPUXw&t=54s

Iz priloženog se vidi da je unutrašnjost stadiona potpuno gotova, preostalo je da se odradi još teren, kao i manji radovi izvan stadiona. 

Stolice su plave i to mnogima nejasno jer je su boje Loznice zelene, ali to je najmanje bitno s obzirom na činjenicu da će na ovom stadionu ubuduće neke svoje utakmice igrati i reprezentacija Srbije.

Inače, oko stadiona je formiran i novi prsten saobraćajnica, pa će pristup objektu biti nesmetano dostupan svim posetiocima.

Naravno, stadion prate i pomoćni tereni, parking, razni marketinški objekti - sve po UEFA standardu, za ponos Srbije.

 

Ostavite komentar