Sport > Fudbal

Zvezda dovela dvojicu Afrikanaca - jedan bi da bude KRALJ, a drugi "paker"

Na Marakanu stigla dva moćna igrača - jedan iz Gane, drugi iz Zambije

Autor: Tanjug/K1

21/06/2022 > 15:43

podeli vest:

Zvezda dovela dvojicu Afrikanaca - jedan bi da bude KRALJ, a drugi "paker"
Foto: FK Crvena zvezda


Fudbaler iz Gane Osman Bukari drugo je pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Bukari dolazi iz Genta, ima 23 godine, igra na poziciji krila, a prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Nantu.

 

- Kao što sam i najavio predstavljamo Bukarija, naše drugo pojačanje, to je igrač kakvog dugo nismo imali, klasično krilo, očekujemo od njega da ubrza našu igru, da se nametne treneru Dejanu Stankoviću, kao i da bude asistent kod mnogo golova - izjavio je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela na promociji na stadionu Rajko Mitić.

Bukari je istakao da očekuje dobru sezonu i da će navijači uživati u njegovim partijama, i očekuje se da "pakuje" golove.

- Mogu da igram na oba krila kao i iza napadača. Srećan sam što sam u Zvezdi i verujem da ću opravdati poverenje - istakao je Bukari, koji je potpisao ugovor na četiri godine i nosiće crveno-beli dres sa brojem 19.

Podsetio se i duela sa Zvezdom iz Lige Evrope pre dve godine, rekao da se seća mnogo duela, kao i da je tadašnji njegov tim izgubio oba meča.

Takođe, rekao je i da ne oseća pritisak jer je prilično skupo plaćen za srpske uslove (dva miliona evra) i da će njegov fokus biti na terenu i da će dati sve da doprinese ekipi.

 

Dan ranije na Marakanu je stigao Kings Kangva, fudbaler iz Zambije. On je rođen 1999. godine i igra na sredini terena, a do sada je nosio dres ruskog Arsenala iz Tule. Odmah na startu je stavio do znanja da neće želeti da mnogo obećava, već da želi da se dokazuje.

- Hvala, neću da pričam mnogo jer ću više da pričam na terenu. Neverovatan je osećaj nakon što sam video vesti. Sjajan je osećaj i bio sam jako uzbuđen zbog svega što me čeka kad se priključim timu - rekao je Kangva koji će u Zvezdi nositi dres sa brojem 20.

Ostavite komentar