Slobodno vreme > Posna jela

POSNA BORANIJA BEZ ZAPRŠKE Ovo su tri tajna sastojka koja nismo do sad koristili

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

13/03/2025 > 12:40

podeli vest:

POSNA BORANIJA BEZ ZAPRŠKE Ovo su tri tajna sastojka koja nismo do sad koristili
Foto: Jelena Petrović


Danas vam otkrivamo tajnu ukusnog i zdravog posnog ručka koji će vas osvojiti na prvi zalogaj a to je boranija! Bez zaprške, a pun povrća i bogatog ukusa – ovo jelo je pravo iznenađenje za sve ljubitelje zdrave hrane. Dodali smo i dva posebana sastojaka koji će boraniju učiniti neodoljivom, a vi ćete morati pogledati video da biste saznali o čemu se radi! Pripremite se za eksploziju ukusa i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima.

Jelena Petrović


Potrebno je:
1 glavica crnog luka seckanog ili praziliuka
1 veća šargarepa
1 šaka celera korena ili stabla
lonče od 200 gr kukuruza šećerca
100 gr šampinjona
1 kašika ajvara
malo ml paprike
5 čena belog luka
  ulje začin suvi
1 kašika griza
peršunov list

Jelena Petrović


Priprema:
Na ulju prodinstati luk i seckanu šargarepu, Dodati celer, kukuruz, i sečenje šampinjone na listiće. Dodati zelenu papriku malo mlevene i nalitu vodu da se kuva oko 30-40 minuta. Dodati jedan paradajz ili malo kuvanog paradajza beli luk na kockice i kao i ajvar. Sve izjednačiti. Kasnije razmutiti 1 kašiku griza sa malo vode i ubaciti. Kuvati još 5 minuta. Dodati suvi začin i na kraju peršunov list seckan - fantazija od ukusa.

Kako se sprema boranija pogledajte u videu:

Ostavite komentar