NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD MALINE Ukus detinjstva u svakoj kapi!
podeli vest:
                    U svakoj kuhinji postoji onaj jedan recept koji podseća na detinjstvo, bakinu kecelju i miris leta koji se uvuče pod kožu. Za mnoge od nas, to je upravo – domaći sok od maline. Nema boce iz prodavnice koja može da zameni tu svežinu, onu rubin crvenu boju i slatkoću koja nije samo šećer, već ljubav.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Danas vam donosimo domaćinski recept – jednostavan, a savršen. Da bi vaš sok bio baš kao nekad, kad su se staklene flaše slagale u podrum i hladile u lavoru punom vode.
Šta vam je potrebno?
🍓 5 kg zrelih malina
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        🍋 1 limuntus (ili sok od 1 veće limun)
                                                                                                    
                                
                                                                                                        🍬 3 kg šećera
                                                                                                    
                                
                                                                                                        💧 Voda po potrebi (za ispiranje)
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Priprema – korak po korak
1. Prvo i najvažnije – birajte zdrave maline.
                                                                            
                                        
                                                                                    
2. Pasiranje – bez mašine, ne ide.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Maline možete pasirati ručno (kroz gazu ili cediljku) ili uz pomoć pasirke. Cilj je da izvučete što više soka, a da semenke ostanu po strani.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
3. Dodajte limuntus.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Limuntus pomaže da sok duže traje, ali i daje onu blagu kiselkastu notu koja savršeno balansira slatkoću.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
4. Sladite s ljubavlju.
                                                                            
                                        
                                                                                    
5. Flaširanje.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Sipajte sok u čiste, sterilisane staklene flaše. Zatvorite ih čvrsto i držite ih u frižideru ili na hladnom i tamnom mestu.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
Kako se služi?
Najlepši je razblažen sa hladnom vodom i ledom, u visokoj čaši, možda sa kriškom limuna ili par listića nane. A još lepši kad ga neko drugi sipa dok vi odmarate na terasi.
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Mali savet za kraj
Domaći sok od maline ne mora da bude savršen po izgledu – neka pliva malo pulpe, neka se taloži po flaši – to je dokaz da je pravi. I ono najvažnije: pravite ga u društvu, s decom, s mamom, s bakom... jer ovaj sok nije samo osveženje – on je uspomena.
BONUS VIDEO:
PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA DONOSI MRAZ I KIŠU Pogledajte kakvo će vreme biti po danima
Vremenska prognoza za narednih 7 dana u Srbiji: jutra hladna, sunčano u Vojvodini, ali biće i povremene kiše.
pre 18 sati
VestiKIŠA, PLJUSKOVI I NAGLI PAD TEMPERATURE Pogledajte kada tačno nevreme stiže u vaš kraj (MAPA)
Najnovije upozorenje RHMZ odnosi se na lokalne pljuskove i nevreme koji će zahvatiti Srbiju, a nakon toga doći će i do pada temperature.
pre 22 sata
VestiSTIŽE ZAHLAĐENJE SA PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM Beograd neka se spremi! RHMZ izneo najnoviju vremensku prognozu
Već sutra kiša će zahvatiti celu Srbiju, a po vremenskoj prognozi, padavine će prestati u utorak.
02.11.2025
Vesti
        
            
            
        
        
        
        
        
                            
                            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Ostavite komentar