 
        KROMPIR KAKAV NISTE PROBALI Sladak kao med, ima da "pukne" tepsija za tren oka
podeli vest:
 
                    Otkrijte tajnu najukusnijeg krompira koji će vas ostaviti bez daha! Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju mekog krompira, slatkog luka i šargarepe, sa dodatkom belog luka i pirinča koji upija sve arome. Pečen pod folijom do savršenstva, a zatim zapečen do zlatne hrskavosti, ovaj krompir je toliko sočan i kremast da vam hleb neće ni trebati. Idealan je kao posno jelo, a najbolje se slaže uz laganu supicu i svežu salatu. Pripremite se za gastronomski užitak koji će vas naterati da ogrebete tepsiju!
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Potrebno je:
                                                                                                    
                                
                                                                                                        500 gr krompira na kolutove
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veća glavica crnog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        1 veća šargarepa
                                                                                                    
                                
                                                                                                        4 čema belog luka
                                                                                                    
                                
                                                                                                        3 kašike opranog pirinča
                                                                                                    
                                
                                                                                                        suvi začin
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ml biber
                                                                                                    
                                
                                                                                                        ulje
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Priprema:
                                                                            
                                        
                                                                                    
 
                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Pirinač oprati pa rasporediti. Pokriti ostatkom krompira. Sipati oko 200 ml vode malo odozgo dodati ulja pa pokriti folijom i peći na 210 stepeni C oko 50 minuta. Pred kraj otkriti da se zapeče.
Ponekad mu je potrebno i sat vremena da lepo zarumene. Servirati uz posnu supicu i salatu. Za ovakav krompir nije potreban hleb. Jako ukusan fini sočan kremast i jako ukusan.
 
         
     
         
         
         
         
         
         
         
                             
             
  
  
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar