STRAŠAN UDAR UKRAJINE Pet dronova napravilo haos, sve gori, evo šta je pogođeno (FOTO + VIDEO)
STRAPA
Vesti
Bilo da je pripremate za porodični ručak ili želite brz i ukusan obrok, ova čorba će vas osvojiti bogatim ukusom
podeli vest:
Ništa ne greje dušu kao tanjir tople, kremaste pileće čorbe! Ovaj klasik domaće kuhinje savršen je za hladne dane, kada vam treba nešto zasitno, ali i lagano. Bilo da je pripremate za porodični ručak ili želite brz i ukusan obrok, ova čorba će vas osvojiti bogatim ukusom i jednostavnom pripremom. Evo kako da je napravite kod kuće!
Foto: Shutterstock
Sastojci:
✔ 1 pileći file (oko 300 g)
Priprema:
🔹 1. Kuvanje piletine
U šerpu sipajte vodu ili pileću supu i dodajte pileći file. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 20 minuta). Kada je kuvano, izvadite ga i iseckajte na sitne komadiće ili ga viljuškom iskidajte na vlakna.
🔹 2. Priprema povrća
🔹 3. Prženje brašna za gustinu
U drugoj šerpi otopite puter i dodajte brašno. Kratko propržite, neprestano mešajući, dok ne dobije blagu zlatnu boju. Zatim polako sipajte mleko ili pavlaku, mešajući da ne nastanu grudvice.
🔹 4. Spajanje sastojaka
Dodajte iseckano povrće u supu gde se kuvala piletina, a zatim sipajte i pripremljenu zapršku. Sve dobro promešajte i kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša (oko 15 minuta).
🔹 5. Finalni dodaci
🔹 6. Posluživanje
Kada je čorba gotova, pospite je seckanim peršunom i poslužite toplu, uz hrskave kockice prepečenog hleba ili domaće projice.
Saveti za savršenu krem čorbu:
Ako želite još kremastiju teksturu, čorbu možete izblendati pre nego što vratite iseckanu piletinu.
BONUS VIDEO:
Već sutra kiša će zahvatiti celu Srbiju, a po vremenskoj prognozi, padavine će prestati u utorak.
pre 15 sati
VestiVremenska prognoza za 1. novembar obećava toplo i lepo vreme, a pogledajte i šta nas čeka narednih dana.
01.11.2025
Vesti
Ostavite komentar