SLADOLED TORTA KOJA MORA DA SE PROBA Kako da napravite ovu savršenu poslasticu kod kuće
Ovaj desert je idealan za sunčane dane, rođendane, ali i sve prilike kada želite nešto osvežavajuće, kremasto i neodoljivo
28.01.2025
GurmanlookMnoge domaćice greše u ovoj meri, a rezultat može biti testo koje ne naraste dovoljno
podeli vest:
 
                    Da li ste se ikada zapitali koliko kvasca treba staviti na 1 kg brašna kako bi testo uvek uspelo? Mnoge domaćice greše u ovoj meri, a rezultat može biti testo koje ne naraste dovoljno ili previše nadođe. Saznajte pravu količinu kvasca i tajne za pripremu savršenog testa.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 Foto: Shutterstock
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                
                                
                                                                                                    
Koliko kvasca koristiti?
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Na 1 kg brašna idealna mera je jedna cela kocka svežeg kvasca, što iznosi 42 g. Kvasac je potrebno razmutiti u toploj vodi ili mleku uz dodatak malo šećera kako bi se aktivirao. Ovaj proces traje oko 10 minuta, nakon čega je spreman za mešanje s ostalim sastojcima.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Ako koristite suvi kvasac, zapamtite da 1 kesica suvog kvasca (7 g) odgovara jednoj kocki svežeg kvasca. Suvi kvasac se može dodavati direktno u brašno, ali za bolje rezultate preporučuje se aktivacija u toploj tečnosti.
 
                                                                
                                
                                                                                                    Foto: Freepik.com
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Tajne za savršeno testo
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Da bi vaše testo bilo mekano i elastično, preporučuje se dodavanje dva posebna sastojka:
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Jogurt: Daje mekoću i pomaže da testo ostane sveže duže vremena.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Sirće: Ubrzava proces narastanja testa i doprinosi boljoj strukturi.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Svi sastojci, uključujući brašno, jaja i masnoću, treba da budu sobne temperature kako bi se dobio najbolji rezultat.
Ovaj desert je idealan za sunčane dane, rođendane, ali i sve prilike kada želite nešto osvežavajuće, kremasto i neodoljivo
28.01.2025
GurmanlookJednostavna priprema i bogat ukus čine ih savršenim izborom za porodični obrok ili večeru s prijateljima
28.01.2025
GurmanlookSaveti za početnike
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Ako ste početnik u pravljenju testa, držite se jednostavnih pravila:
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Aktivirajte kvasac u toploj (ne vrućoj) tečnosti.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Poštujte mere i koristite kvalitetno brašno.
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Pustite testo da odstoji na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Uz pravilnu meru kvasca i nekoliko dodatnih trikova, vaše testo će uvek biti savršeno mekano i ukusno. Sledeći put kada budete pravili hleb, kiflice ili pite, isprobajte ove savete i uživajte u odličnim rezultatima!
BONUS VIDEO:
Umesto da se oslanjate na kupovne verzije, uz samo nekoliko sastojaka možete napraviti testo koje će biti hrskavo spolja, a mekano iznutra
27.01.2025
GurmanlookU poslednje vreme sve više domaćica vraća se tradicionalnim receptima
27.01.2025
GurmanlookZahvaljujući načinu pripreme, meso ostaje sočno, mekano i bogato aromama koje će vas osvojiti na prvi zalogaj
24.01.2025
GurmanlookZa dane odmora nema ništa slađe nego kremasti slatkiš koji se lako pravi a brzo se pojede - da, baš tako
24.01.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar