DOMAĆA SUPA ZA PREHLADU Brz i lak recept koji jača imunitet i vraća energiju
Dobra vest je da se domaća supa priprema brzo i lako
23.01.2025
GurmanlookMađarske prženice su jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će sigurno oduševiti sve ukućane
podeli vest:
Prženice su omiljeni doručak u mnogim domovima, ali ako mislite da znate sve o ovom jednostavnom jelu – mađarska verzija će vas iznenaditi! Ove prženice, poznate po svojoj hrskavoj teksturi i bogatom ukusu, sadrže jedan poseban sastojak koji im daje potpuno novu dimenziju i čini ih neodoljivim.
Foto: Pixabay.com
Šta je tajna mađarskih prženica?
Za razliku od klasičnih prženica koje pravimo sa jajima, mlekom i hlebom, Mađari dodaju kiselu pavlaku, koja im daje neverovatnu mekoću iznutra i savršenu hrskavost spolja. Pavlaka ne samo da poboljšava ukus, već i čini smesu gušćom, pa prženice upijaju manje ulja tokom prženja.
Foto: Freepik.com
Recept za savršene mađarske prženice
Ako želite da probate ovaj specijalitet u svom domu, evo jednostavnog recepta koji će vas oduševiti.
Sastojci:
4 kriške starog hleba
2 jajeta
100 ml mleka
2 kašike kisele pavlake
So i biber po ukusu
Ulje za prženje
Po želji: beli luk u prahu ili rendani sir za bogatiji ukuhttps://www.k1info.rs/tema/23636/pavlakas
Priprema:
U dubljoj posudi umutite jaja, mleko, kiselu pavlaku, so i biber dok ne dobijete glatku smesu.
Dobra vest je da se domaća supa priprema brzo i lako
23.01.2025
GurmanlookOvaj jednostavan dodatak, koji mnogi često zanemaruju, čini meso vazdušastim
22.01.2025
GurmanlookZašto su mađarske prženice posebne?
Dodavanje kisele pavlake daje prženicama kremastu teksturu i blag, osvežavajući ukus koji savršeno ide uz razne priloge. Možete ih poslužiti sa pavlakom, ajvarom, sirom ili čak slatkim dodacima poput džema i meda.
Saveti za najbolji rezultat
- Koristite stari hleb, jer će bolje upiti smesu i zadržati oblik prilikom prženja.
- Pržite na umerenoj temperaturi kako biste izbegli prekomerno upijanje ulja.
- Eksperimentišite sa začinima poput origana, čilija ili peršuna za dodatnu aromu.
Mađarske prženice su jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo koje će sigurno oduševiti sve ukućane. Isprobajte ovaj recept i uživajte u doručku koji se lako priprema, a pruža bogat i kremast ukus koji se ne zaboravlja.
BONUS VIDEO:
ožda jeste skupo, ali ljudi koji su ga probali kažu da vredi svaki dinar, ili bolje rečeno, evro
22.01.2025
GurmanlookIako se tačne mere i postupak pripreme kriju od javnosti, saznali smo najbližu tajnu recepturu za ovu poslasticu iz Slovenije
22.01.2025
GurmanlookOvi sastojci pomažu u stvaranju zaštitne barijere oko testa, sprečavajući upijanje masti tokom prženja
21.01.2025
GurmanlookPravi gulaš zahteva malo strpljenja, ali uz pravi recept i nekoliko trikova, dobićete jelo koje će oduševiti sve
21.01.2025
GurmanlookU prestonici će tokom popodneva duvati košava
15.09.2025
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar