 
        Svi volimo KIFLICE SA SIROM, a još kada je recept ovako JEDNOSTAVAN...
Ko može da im odoli?
podeli vest:
 
                    Domaće kiflice su omiljeno pecivo širom Srbije. Prave se lako i brzo, svi ih vole, izdašne su, a mogu da budu punjene slatkim i slanim nadevima.
Recept koji donosimo biće omiljen domaćicama koje nemaju puno vremena za spremanje testa sa kvascem.
Sastojci za kiflice:
250g brašna, 50ml mleka, 50ml ulja, kesica praška za pecivo, so, 150g sira, 1 jaje, 50g susama )kim, mak ili neko začinsko bilje po želji)
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 Foto: Pixabay.com
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                
                                
                                                                                                    
Priprema:
U činiju za mešenje testa sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mleko, ulje, belance i so. Zamesite testo, prebacite ga na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite oklagijom u krug i isecite na 16 trouglova.
U svaki trougao stavite malo sira, pa zarolajte kiflice. Poređajte ih u podmazan pleh, premažite umućenim žumancetom sa malo ulja, po želji pospite susamom, kimom ili nekim začinskim biljem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                 Foto: Pixabay.com
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                         
                                                                
                                
                                                                                                    
 
         
     
         
         
         
         
         
         
         
                             
                             
  
  
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Ostavite komentar