TRI srpske poslastice u top 100 NAJBOLJIH u Evropi! Jedna je legendarna, svi je vole
Naša tradicionalna kuhinja itekako ima šta da ponudi ljubiteljima slatkiša
17.10.2024
GurmanlookUkoliko ne znate šta biste spremili, evo sjajnog predloga za jelo koje ne ostavlja nikoga ravnodušnim
podeli vest:
Ako želite da osigurate da vas ukućani tapšu po ramenu, jer ste spremili savršeno jelo – onda je vreme da spremite juneći gulaš! Recept nije komplikovan, ali zahteva jednu stvar: vreme. Sve u svemu dragi naši, ljubav je kao i uvek, glavni sastojak...Krenimo redom, kako napraviti najbolji gulaš.
Naša tradicionalna kuhinja itekako ima šta da ponudi ljubiteljima slatkiša
17.10.2024
GurmanlookNekoliko jednostavnih trikova i saveta učiniće vas majstorom u kuhinji
17.10.2024
GurmanlookŠta vam treba?
Meso: oko 700 g junećeg mesa (but ili plećka – meko, ali s karakterom)
Crni luk: što više, jer luk je tajna gustine
Začini: so, biber, slatka i ljuta paprika
Povrće: malo šargarepe i paradajz pirea
Brašno: kašika-dve za zgušnjavanje
Vino: jedna čaša, čisto malo da zamiriše
Lovačko strpljenje (najvažniji sastojak)
Kako se pravi?
Priprema mesa i luka: Meso naseckajte na kockice, a crni luk sitno iseckajte (zamislite da ga sečete za poravnavanje svetskog rekorda). Što više luka – to je bolji gulaš!
Dinstanje luka: Na malo ulja, luk lagano propržite dok ne postane staklast i sladak. Ako se usudite, dodajte i malo belog luka.
Prženje mesa: Dodajte meso, pa sve lepo zapržite da dobije finu koricu. Ovo je ključ da gulaš dobije onaj bogat, mesnati ukus.
Začinjavanje: Kada meso počne da miriše na nedeljni ručak, dodajte papriku, so i biber. Vreme je i za paradajz pire ili malo pasiranog paradajza, kao i za šargarepu za blaži ukus.
Jedna se ne uzima, dve najmanje, a sa trećom je pravi merak i uživanje u slasti testa
16.10.2024
GurmanlookBilo da je to mirisni domaći hleb iz rerne, lepinja sa ćevapima, bez njega ne možemo
16.10.2024
GurmanlookDodavanje vina (po izboru): Ako ste rešili da se upustite u ovaj korak, nalijte čašu crnog vina. Gulaš voli luksuz, ali i vi možete nazdraviti usput.
Polako krčkanje: Sad ide najteži deo – čekanje. Nalijte vodom, smanjite vatru i ostavite da se kuva polako, barem dva i po do tri sata. Povremeno promešajte, dodajte vode ako je potrebno, ali nemojte žuriti. Mesu treba vremena da postane sočno i mekano.
Završni dodir: Kada je sve spremno, umešajte malo brašna razmućenog s vodom da dobijete željenu gustinu. Neka proključa još par minuta i – gotovo!
Savet za kraj
Najbolje je da gulaš odstoji preko noći – sutra će biti još ukusniji. Poslužite ga uz pire krompir, domaće knedle ili samo komad hleba.
Uz ovaj recept, niko neće ostati gladan, a verovatno ni tih. Gulaš se ne jede – on se doživljava!
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Ako želite da na sto iznesete jelo koje miriše na Italiju, a ukusom mami svakog gosta, ovo je pravi izbor
16.10.2024
GurmanlookKada ih jedemo, setimo se svega lepog iz detinjstva a posebno kako ližemo fil sa varjače, pa zar ima šta slađe...
15.10.2024
GurmanlookIde vikend, a zna se da je najbolji ručak kada ima mesa, a uz to je i slatko - kao med
12.10.2024
GurmanlookLako se priprema, recept je jednostavan, a potpuno je zdrava
19.09.2024
GurmanlookDeklasifikovani dokumenti se bave aktivnostima bivših studenata Kembridža koje su decenijama fascinirale javnost.
pre 12 minuta
SvetInauguracija Donalda Trampa posle pobede na predsedničkim izborima od petog novembra prošle godine zakazana je za 20. januar
pre 19 minuta
SvetU zgradi je kuljao dim, a evo kako je izgledala hitna reakcija vatrogasaca
pre 21 minut
HronikaPrema prvim informacijama nema povređenih
pre 41 minut
HronikaKako se navodi, "nakon prikupljanja svih potrebnih obaveštenja javni tužilac proceniće da li se ostvaruju elementi krivičnog dela
pre 1 sat
BeogradNesrećni čovek se bavio preprodajom automobila
pre 1 sat
RegionPreminuo je ujak majke male Danke
pre 1 sat
HronikaJedna osoba je sada uhapšena u vezi sa požarom koji je izbio u L.A., prenose američki mediji.
pre 1 sat
SvetNa Srpsku novu godinu 14. januara 2001. kad je planina bila bez lišća, Koraća konačno uspevaju da opkole
pre 56 minuta
SudbineBio dugogodišnji član ansambla Beogradskog dramskog pozorišta
pre 57 minuta
SudbineMančester siti se sa velikom tugom oprostio od svoje velike zvezde
pre 3 sata
SudbineNeutešna ćerka nastradale žene uz srceparajući tekst objavila je i brojne porodične fotografije
pre 5 sati
SudbineNajpoznatiji vozač autobusa u Mačvi radi sve sa ciljem da uveseli svoje putnike
pre 6 sati
ReportažaFanovi su je prvi put zapazili u kultnom ostvarenju Braća Bluz
pre 22 sata
SudbineVelika tuga na sahrani pozantog reditelja.
pre 23 sata
SudbineHumanitarac Marko Nikolić nedavno je obišao ovu porodicu
13.01.2025
Sudbine
Ostavite komentar