TRI srpske poslastice u top 100 NAJBOLJIH u Evropi! Jedna je legendarna, svi je vole
Naša tradicionalna kuhinja itekako ima šta da ponudi ljubiteljima slatkiša
17.10.2024
GurmanlookUkoliko ne znate šta biste spremili, evo sjajnog predloga za jelo koje ne ostavlja nikoga ravnodušnim
podeli vest:
Ako želite da osigurate da vas ukućani tapšu po ramenu, jer ste spremili savršeno jelo – onda je vreme da spremite juneći gulaš! Recept nije komplikovan, ali zahteva jednu stvar: vreme. Sve u svemu dragi naši, ljubav je kao i uvek, glavni sastojak...Krenimo redom, kako napraviti najbolji gulaš.
Naša tradicionalna kuhinja itekako ima šta da ponudi ljubiteljima slatkiša
17.10.2024
GurmanlookNekoliko jednostavnih trikova i saveta učiniće vas majstorom u kuhinji
17.10.2024
GurmanlookŠta vam treba?
Meso: oko 700 g junećeg mesa (but ili plećka – meko, ali s karakterom)
Kako se pravi?
Priprema mesa i luka: Meso naseckajte na kockice, a crni luk sitno iseckajte (zamislite da ga sečete za poravnavanje svetskog rekorda). Što više luka – to je bolji gulaš!
Dinstanje luka: Na malo ulja, luk lagano propržite dok ne postane staklast i sladak. Ako se usudite, dodajte i malo belog luka.
Prženje mesa: Dodajte meso, pa sve lepo zapržite da dobije finu koricu. Ovo je ključ da gulaš dobije onaj bogat, mesnati ukus.
Začinjavanje: Kada meso počne da miriše na nedeljni ručak, dodajte papriku, so i biber. Vreme je i za paradajz pire ili malo pasiranog paradajza, kao i za šargarepu za blaži ukus.
Jedna se ne uzima, dve najmanje, a sa trećom je pravi merak i uživanje u slasti testa
16.10.2024
GurmanlookBilo da je to mirisni domaći hleb iz rerne, lepinja sa ćevapima, bez njega ne možemo
16.10.2024
GurmanlookDodavanje vina (po izboru): Ako ste rešili da se upustite u ovaj korak, nalijte čašu crnog vina. Gulaš voli luksuz, ali i vi možete nazdraviti usput.
Polako krčkanje: Sad ide najteži deo – čekanje. Nalijte vodom, smanjite vatru i ostavite da se kuva polako, barem dva i po do tri sata. Povremeno promešajte, dodajte vode ako je potrebno, ali nemojte žuriti. Mesu treba vremena da postane sočno i mekano.
Završni dodir: Kada je sve spremno, umešajte malo brašna razmućenog s vodom da dobijete željenu gustinu. Neka proključa još par minuta i – gotovo!
Savet za kraj
Najbolje je da gulaš odstoji preko noći – sutra će biti još ukusniji. Poslužite ga uz pire krompir, domaće knedle ili samo komad hleba.
Uz ovaj recept, niko neće ostati gladan, a verovatno ni tih. Gulaš se ne jede – on se doživljava!
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Ako želite da na sto iznesete jelo koje miriše na Italiju, a ukusom mami svakog gosta, ovo je pravi izbor
16.10.2024
GurmanlookIde vikend, a zna se da je najbolji ručak kada ima mesa, a uz to je i slatko - kao med
12.10.2024
GurmanlookLako se priprema, recept je jednostavan, a potpuno je zdrava
19.09.2024
GurmanlookJedu se sa džemom ili kremom, ali podjednako su ukusni i kada se jedu bez dodataka
01.10.2024
GurmanlookU prestonici će tokom popodneva duvati košava
pre 9 sati
VestiU subotu u Banatu jaka košava
12.09.2025
Vesti
Ostavite komentar