DNEVNI HOROSKOP ZA NEDELJU 9. FEBRUAR Strelac upoznaje ljubav svog života, Vage da paze na "prijatelje", Lavovi besni
Ove nedelje nas očekuju važne emotivne i poslovne odluke
Slobodno vreme
Lako se priprema, recept je jednostavan, a potpuno je zdrava
podeli vest:
Kiseli krastavci su među naomiljenijim sezonskim đakonijama koje lako možete sami da napravite. Osim što ćete imati fantastičnu salatu za zimu, njihova konzumacija ima niz zdravstvenih pogodnosti. Oni sprečavaju bolesti gastrointestinalnog trakta, poboljšavaju probavu, deluju okrepljujuće i što će mnoge dame obradovati, pospešuju brzo mršavljenje.
Za pripremu kiselih krastavaca za zimnicu je potrebno odabrati plodove koji su zdravi, bez oštećenja i simptoma oboljenja. Berba se obavlja rano u toku dana. Za kišeljenje nisu pogodni plodovi deformisanog oblika, šuplje unutrašnjosti ili prezreli.
Foto: Shutterstock
Pre samog postupka krastavce je potrebno dobro oprati i prosušiti od suvišne vode na površini.
Najjednostavniji recept za kisele krastavce: Foto: Shutterstock
Za početak tegle dobro operite, stavite na sterilizaciju 10 minuta u rernu zagrejanu na 90C i ohladite.
Foto: Shutterstock
1 litar vode
150 ml sirćeta
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
Foto: Shutterstock
Sve sastojke za preliv pomešajte u istoj šerpi i zagrejte tek da se rastope šećer i so. Ostavite da se ohladi. Mirođiju i lovor takođe operite i ostavite da se okapaju i prosuše.
Krastavce složite u uspravnom položaju u tegle, ugurajte mirođiju, lovor i nekoliko zrna bibera, te prelijte ohlađenim prelivom.
Dobro zatvorite svaku teglu. U veliku, dublju šerpu ili lonac stavite kuhinjsku krpu na dno i poredajte tegle tako da se ne dodiruju. Ulijte vode u količini da je 2/3 tegle u vodi.
Foto: Shutterstock
Zagrejte sve do ključanja i kuvajte još 10 minuta.
Ostavite da se sve ohladi u šerpi. Kada se u potpunosti ohlade, obrišite tegle sa krastavcima i čuvajte na suvom i tamnom mestu najmanje tri nedelje pre konzumacije.
BONUS VIDEO:
Voda je ključna za zdravlje, ali je često zamenjujemo drugim napicima koji nisu baš uvek najzdravija opcija
06.11.2023
MozaikDa li ste ikada probali ovu slatko-slanu kombinaciju?
05.11.2023
GurmanlookOvom džemu teško da će bilo ko da odoli
17.10.2023
GurmanlookNeobičan recept za neobičnu ali ukusnu i zdravu kombinaciju voća i povrća
04.10.2023
GurmanlookStrateški sporazum koji su dogovorili Putin i Kim obuhvata trgovinu, investicije, političku i bezbednosnu saradnju
pre 24 minuta
SvetS obzirom na to da je bio ugrožen predsednik Republike, u toku je opsežna istrga službi bezbednosti
pre 35 minuta
PolitikaAko me predsednik i bude imenovao na neku funkciju to svakako neće biti ambasadorska, poručio je Rod
pre 39 minuta
PolitikaPetković je naglasio da je opsežna istraga najmanje što mora da se dogodi
pre 1 sat
PolitikaPrema podacima klimatske službe Kopernikus, januar 2025. godine bio je globalno topliji za 0,79 stepeni Celzijusa od proseka
pre 1 sat
SvetTužilac Kan je ranije izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina i ruske ombudsmanke za dečija pitanja Marije Lavove-Belove
pre 1 sat
SvetOn je negirao krivicu na saslušanju
pre 2 sata
HronikaPojavili su se izveštaji da je kineska vlada otvorena za dogovor u kojem bi Mask, ključni Trampov saveznik, kupio TikTok
pre 2 sata
SvetVuk Vuković je nekadašnji vlasnik kazina London
pre 6 sati
SudbineBranislav Jovanović preminuo je 6. februara nakon kraće bolesti, a danas će biti sahranjen na groblju u Novom Sadu
pre 9 sati
SudbineJug je osuđen na 12 godina zatvora zbog nereda 27. aprila, a preminuo je u svom domu, nakon kraće bolesti
07.02.2025
SudbineGlumac Dejan Matić biće sahranjen u ponedeljak 10. januara u 13 časova na groblju Lešće u Beogradu
07.02.2025
SudbinePavle Bulatović izrešetan je na današnji dan pre 25 godina u restoranu na Banjici, sve učinjeno da se zataška trag ubica
07.02.2025
SudbineOsim što je bio vrhunski snimatelj, Mićić je bio i izuzetan muzičar
06.02.2025
SudbineScenarista je imao snažnu poruku za glumicu
06.02.2025
SudbineBranislav Jovanović biće sahranjen u Novom Sadu u subotu.
06.02.2025
Sudbine
Ostavite komentar