
LETNJA SALATA na 30+ STEPENI će vam postati OMILJENI OBROK! Odlična je za ove tropske VRUĆINE
Lagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine
podeli vest:

Napolju je više od 30 stepeni i nikome nije do kuvanja. Kako savetuje "Coolinarika", prepustit se čarima letnje salate na 30+, koja može uz parče hleba ili peciva da vam bude i ceo obrok. Ona je lagana za pripremu i idealna za letnje vrućine. Uživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak ili večeru, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas.
Letnja salata na 30+ stepeni
Sastojci za 4 osobe:
500 gr. vrste boranije ( haricot bean, snijbonen) Foto: Unsplash.com
soli i bibera po ukusu
1 veliki crni luk
malo šećera
6 kašika balsamico sirćeta
8 kasika maslinovog ulja
1 veza svežeg bosiljka
500 gr. cherry paradajza ( mali paradajz )
Priprema:
Boraniju operite dobro i isecite na veće komade. Posudu sa vodom stavite za kuvanje pa dodajte soli i kada provri kuvajte boraniju 10 minuta – poklopljenu.
Oljustite luk i isecite na kolutove. Mali paradajz prepolovite i spojite sa lukom. Izmešajte u posebnoj posudi balsamico, so, biber, šećer i kada se rastopi dodajte ulje.
Boraniju koja se skuvala ocedite i pomešajte sa paradajzom, lukom i balsamico marinadom. Salatu odložite u frižider da najmanje 1 sat upije marinadu. Pred serviranje dodajte bosiljak.
BONUS VIDEO:
Ovu VAZDUŠASTU TORTU ćete obožavati! Pravi se od samo 3 sastojka, a u ustima se topi kao ŠEĆERNA VUNA
Lagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine
04.08.2024
GurmanlookOvo su VAZDUŠASTE MEKIKE koje ćete obožavati! Spremaju se lako i svima uspevaju
U njihovim ukusu ćete uživati, a idealne su za doručak ili večeru
03.08.2024
GurmanlookHLADAN POTAŽ OD GRAŠKA I MENTE je idealan za VRUĆINE! Kada ga probate, postaće vam omiljeni letnji obrok
Uživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas
02.08.2024
GurmanlookNajbolji STARINSKI RECEPT ZA SLADOLED TORTU: Ovo je POSLASTICA koja će vas rashladiti i zasladiti
Priprema ovog deserta je jednostavna
01.08.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar