VIŠE OD DVA MILIONA LJUDI, LUDAČKA ATMOSFERA... Zavirite na koncert Lejdi Gage kojim je zgazila Madonu (VIDEO)
Showbizz
Najbolji kuvari sveta uvek u prženice dodaju jedan sastojak zbog kog postaju sočne, a opet hrskave - ukus je tada najbolji
podeli vest:
Prženice su rado viđen gost na trpezama u Srbiji, a ovaj jednostavan i jeftin specijalitet je zaista dragocen - priprema se brzo i može se jesti na desetinu načina. Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene... No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve - bez ijednog navedenog kiksa!
Stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora, koje vam sada i donosimo. Dakle, ako su vam prženice gnjecave, zagorele ili pak "žive", evo gde grešite i kako to da popravite.
Foto: Youtube PrintScreen/ @domashnakuhniasdani
Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja "teška". Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.
Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.
Foto: Freepik.com
Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.
Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!
Foto: Shutterstock
Neka okvirna formula za pripremu smese od jaja jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.
Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice "remek delom", a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.
Foto: Pexels.com
Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.
Poslužite ga uz kafu, limunadu ili drugo, vama omiljeno piće
12.07.2024
GurmanlookPrave se lako, a ne može niko da im odoli
14.07.2024
GurmanlookBiće vam potrebna samo tri sastojka, koja verovatno već imate u kuhinji
01.07.2024
GurmanlookSastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni
23.06.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar