DNEVNI HOROSKOP ZA UTORAK 17. JUN Bik se pita da li se previše trudi, Lav puca od šarma, a Jarac povlači poslovne poteze
Slobodno vreme
Mafini od plazme, višnje i malina spremaju se za tili čas i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim
podeli vest:
Mafini su tipična američka poslastica, ali kod nas su sve više popularni. Mogu se jesti u svim prilikama, kao lagani obrok ili užina, grickaju se u hodu ili se opušteno degustiraju u omiljenom kafiću. Mogu biti raznovrsni, čokoladni, voćni, punjeni, ali mafini sa plazmom, malinama i višanjama, to je već nešto neuobičajeno. Gotovi za tili čas, a evo i recepta.
Sastojci:
4 jajeta,
1 šolja šećera,
1 kesica vanilin šećera,
1 šolja jogurta,
1 šolja ulja,
1 kesica praška za pecivo,
3 šolje brašna,
5 kašika mlevene plazme.
I još:
1 šolja malina
1 šolja višanja
Foto: Unsplash.com
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje i sve dobro izmešajte. Kašikom umešajte brašno, prašak za pecivo i mlevenu plazmu.
U korpice ili kalupe za mafine stavite kašiku testa i u svaki stavite kašičicu malina i višanja, zatim još jednu kašičicu testa.
Tako popunite sve korpice ili kalupove i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečene mafine po želji pospite šećerom u prahu ili nafilujte nekim filom.
Ovi mafini nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Prijatno.
Ko ne voli ajvar? Samo je pitanje da li više volite od dinastanih ili pečenih paprika? Blagi ili ljuti?
15.09.2022
GurmanlookOvaj recept će svaki specijalitet tokom zime učiniti vrhunskim kulinarskim umećem
09.09.2022
GurmanlookUz recept koji vam poklanjamo, eto radosti za celu porodicu
08.09.2022
GurmanlookKremast i ukusan starinski kolač koji je Jugoslavija obožavala
04.09.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar