Kada nam stignu sunčani i topli dani, manje vremena provedimo u kuhinji, a ono što pravimo gledamo da bude brzo i ukusno.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
Donosimo vam brz i praktičan recept od sastojaka koje verujemo da većna vas ima u kući.
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                    
                                                                            
                                            pročitajte još
                                                                                                                                            
    
    
        
        Gastronomsko-turistički vodič TasteAtlas napravio je listu najboljih salata na svetu, a jedna tradicionalna srpska našla se na 4. mestu
        
            
                            13.06.2023
                    
                    
                Gurmanlook
            
             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
    
    
        
        Donosimo vam još jedan recept idealan za porodični vikend doručak
        
            
                            10.06.2023
                    
                    
                Gurmanlook
            
             
                                                                                                                                              
                                                                            
                                     
                                                                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Sastojci: 2 šargarepe, 1 crni luk, 1/2 paprike, so (1-2 kašičice), 4 jajeta, 80 ml mleka, biber, 1 kašika parmezana, ulje, 2 kasike kukuruznog brašna (ili kukuruznog griza)
                                                                            
                                        
                                                                                    
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        Priprema: Izdinstajte na ulju sitno iseckani luk sa malo soli (dinstajte na nižoj temperaturi). Kada luk postane staklast, dodajte šargarepu i papriku koje ste isekli na kockice. Posolite i pobiberite. Dinstajte još 10 minuta, na srednjoj temperaturi. Za to vreme uključite renu na 200 C, da se greje. Izdinstano povrće ostavite minut-dva da se prohladi. 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                                                                                                                
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
                                                                                                    
                                
                                                                                                        
U činiju sipajte jaja i mleko, dodajte parmezan, so, kukuruzno brašno i povrće. Dobro promešajte. Vatrostalnu tepsiju (25×17 cm) premažite uljem i pospite malo brašna. Sipajte smesu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. 
                                                                            
                                        
                                                                                                                                            
                                
                                                                                                        Umesto vatrostalne činije, smesu možete izliti u kalup za mafine. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.
                                                                                                                                                                                        
                                
                                                                                                        
                                                                                                                                                                                        
                            
                             
    
    
                         
                    
Ostavite komentar