Showtime > Prvi Red

Saša Kovačević OŠTRO o zabranama, današnjoj muzici i Evroviziji: Ako bih bio GO NA BINI... (VIDEO)

Ekipa "Prvog reda" pratila je pop zvezdu Sašu Kovačevića tokom koncerta u Zenici, govorio je o svim aktuelnim temama

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović/Ognjen Nestorović

13/02/2024 > 11:00

podeli vest:

Saša Kovačević OŠTRO o zabranama, današnjoj muzici i Evroviziji: Ako bih bio GO NA BINI... (VIDEO)
Foto: K1info


Pop zvezda Saša Kovačević održao je sjajan koncert u Zenici proteklog vikenda, a u stopu ga je u ovoj muzičkoj avanturi pratila ekipa "Prvog reda". Sa pevačem je na koncertu bili i njegovi najmiliji - partnerka Zorana Tasovac sa ćerkom, majka, kao i brat Rade Kovačević sa svojom izabranicom, a upravo oni su Sašina najveća podrška.

Sašu smo dočekali kada je stigao u arenu, uživali u celom umetničkom programu, a zatim sa muzičarom porazgovarali o njegovom privatnom životu i svim aktuelnim temama na domaćoj javnoj sceni.

Najpre je otvorio dušu i priznao da je najranjiviji kada je reč o njegovoj porodici.

- Pa manje više sve što se tiče porodice. Pretpostavljam je tako sa svima nama. Porodica je stub svega. Najbitnija mi je njihova sigurnost i njihova sreća i lubav koju osećamo jedni prema drugima. Kad su tu sa mnom, osećam s ebezbedno i sigurno. Kad nekom njh nije nešto kako treba, to mi je onda bolna tačka - priča Kovačević i dodaje da mu emotivni odnos u neku ruku predstavlja teret, budući da je javna ličnost.

Foto: K1info

 

- Ja ne bih to deklrisao poput nekog tereta. Što se moje partnerke tiče, ona je meni uvek bila najveća podrška. Teret može da bude samo da se održi ta neka naša privatnost. Normalni smo ljudi, kad je koncert kao večeras ne mogu biti bez lepše polovine, pogotovo kad se nešto dešava blizu. Kad nastupamo u Evropi, uglavnom partnerka i porodica ne idu sa nama - istakao je Kovačević.

Poslednjih godina vlada muzička struja koja je dosta drugačija u odnosu na ono što stvara Kovačević. Priznaje da mu takva muzika i tekstovi nisu bliski.

- Trendovi su bili. Biće ovakvi i onakvi. Reći ću nešto što ne ide u prilog današnjim terndovima. žao mi je što muzike kao muzike vipe nema. Sve su neki bitovi, sve su neki tekstovi u najmanju ruku dekadentni i podstiču mlade na potpuno drugačije stvari. Jako bih voleo da se vrati muzika. Između ostalog, sa "Noćna ikona" smo pokušali da mlade generacije da uputimo na muziku. Da li s enekome dopada moja mjuzika ili ne, to je relativna stvar, ali kad bi se više nas potrudilo da šalje drugačiju poruku kroz tekstove, bez obzira što su ljubavne pesme nekako je poruka uvek ljubav. Emocija je uvek najčisitja kroz takve tekstove. Nisam uvek bio preljubavan tip u tekstovima, ali sam se u 70, 80 odsto slučajeva sam se trudio da prenesem malo drugačiju emociju i drago mi je da imam i dalje publiku koja to prepoznaje - objasnio je on.

Saši Kovačeviću je prošle godine zabranjen koncert u Hrvatskoj. Na kratko smo se osvrnuli i na ovu temu.

- Ja sam se trudio da diplomatski odgovorim medijima. Moja je uloga bila da širim ljubav i to će tako uvek biti. Ako to neko dožviljava na drugačiiji način i da treba da se stavi u drugi plan, to govori o njemu. Ja sam vaspitavan da muzikom ulepšavam ljudima život, ako je to moguće - poručuje miljenik ženskog dela regionalne publike.

Foto: K1info

 

Sa pevačem smo razgovarali i o "Evroviziji".

- Da se vratimo deceniju unazada, da sam imao pozive i da sam nekako bio zagrejaniji za Eurosong, ali konceptualno je bilo drugačije. Imali smo dva ili tri kompozitora za xz izvođača, u nekom trenutku sam i ja bio jedan od njih koji je dobio ponudu da se pojavim, ali muziku i tekst moram da doživim da bih mogao da prenesem publici. U tom slučaju, to se nije desilo. Što se Eurosonga tiče, to nije nešto gde se ja sada pronalazim. Smatra da se muzika na Eurosongu sada gleda, više se ne sluša. Čast izuzecima, ne omalovažavam nikoga ko se pojavio prethodnih godina i ko je imao kvalitetne numere - priča Kovačević, pa dodaje:

- Ako bih bio go na bini, ošišao se na ćelavo, ako bih se ošišao na ćelavo i ne znam šta uradio i imao neke repetecije u pesmu koje su muzika za Teletbise da bi to doprinelo da plasman bude bolji. Svi znamo da je to tako i da je to srž svega. Ja ne vidim sebe u tome i mislim da je vreme da mladima prepustima da napadnu tu scenu.

Sve detalje druženja sa muzikom zvezdom pogledajte u specijalnom izdanju "Prvog reda" koji se nalazi iznad.

 

Ostavite komentar