Showtime > Display

Žustar SUKOB MIŠLJENJA Aleksandra Šapića i Jovane Joksimović u "Uranku", na temu zagađenog vazduha u Beogradu

Gradonačelnik Beograda gostovao je u Jutarnjem programu K1 televizije i oštro branio svoje stavove

Izvor: K1info

14/11/2022 > 14:50

podeli vest:

Žustar SUKOB MIŠLJENJA Aleksandra Šapića i Jovane Joksimović u "Uranku", na temu zagađenog vazduha u Beogradu
Foto: YouTube screenshot


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostovao je u Jutarnjem programu na K1 televiziji kod voditeljke i urednice Jovane Joksimović. Gradonačelnik glavnog grada odgovarao je na brojna na pitanja u "Uranku", a u pojediniom momentima razgovor je bio prilično žustar.  

Tema je bilo više, ali ga je posebno dotaklo pitanje o protestu građana u centru Beograda, pa i ispred Predsedništva, zbog zagađenja vazduha u Beogradu. Na pitanje Jovane Joksimović postoji li plan kako da se ovaj problem reši, gradonačelnik je rekao...

Foto: YouTube screenshot

 

- Koje su to mere koje mi možemo da sprovedemo pa da za 15 dana rešimo problem zagađenja vazduha u Beogradu? To je klasična politička zloupotreba. Zagađen vazduh se zloupotrebljava. Niko ne ume da objasni zašto je sada toliko zagađen vazduh, a zašto četiri godine pre toga nije bio tako zagađen. Šta je radikalno promenjeno pa se on očistio, a šta je negativno da bi se vazduh opet isprljao? Što predsedniku nisu u prethodne četiri godine aplaudirali i vikali mu "bravo" kada nije bio zagađen. Prošle godine smo bili 73. grad u svetu po kvalitetu vazduha, kada uzmemo prosek - u dahu je ljutito pričao Šapić na televiziji K1, dok je voditeljka pokušavala da kaže da aplikacije i "crveni čikica" nemaju veze s politikom i da je svima stalo do zdrave životne sredine.

Stoga, deo razgovora prešao je u žustar dijalog, koji je tekao ovako:  

Šapić: Biće izbori, neću ja više sedeti ovde! Tako kako Vi govorite, ne donose se odgovorne odluke, ali evo biće izbori u aprilu pa Vi glasajte za one, koji će to tako da reše kako ste vi predložili... Bože moj, neću ja više tu sedeti, doći će neko drugi koji će odmah zameniti individualna ložišta... 

Jovana: Vi odmah mislite da sam ja protiv vas... Ja nisam... 

Šapić: Ne protiv mene... Ko će preko noći da ukine individualna ložišta? 

Jovana: Ne mislim ni ja da tako treba, ja ne znam, ja vas pitam... Vi se svi ljutite kad vas čovek nešto pita, ne kažem ja lično.

Šapić: Sad ste malopre rekli da nismo spremni...

Jovana: Ma ne kažem to ja lično: Aleksandre Šapiću, zagađen je vazduh, zašto to niste rešili? Ja to ne kažem... Mislim da svi mi živeći u ovom gradu treba da mu doprinesemo, da nam bude bolji. I mislim da kako meni smeta zagađenje, da smeta i Vama, i da je to potpuno normalno.   

Šapić: Vi sad opet pričate apstraktno.. Ja kad sam Vam rekao za mere, kažete da nećemo...  

Kako je dalje tekla rasprava i šta je sve rekla Jovana o izborima i branjenju "te politike" koju joj spočitava gradonačelnik Beograda pogledajte u našem VIDEO SNIMKU. 

 

 

 

Ostavite komentar