Showtime > Display

Film BARBIE se TAJNO prikazuje u RUSIJI: Redovi ispred bioskopa uprkos SANKCIJAMA

Ludilo ovog ružičastog filma zavladalo je i Moskvom

Izvor: K1info/kurir.rs

03/10/2023 > 07:02

podeli vest:

Film BARBIE se TAJNO prikazuje u RUSIJI: Redovi ispred bioskopa uprkos SANKCIJAMA
Foto: Tanjug/AP


Filmski hit godine Barbie zvanično se ne prikazuje u Rusiji, ali nezvanično u Moskvi vlada prava Barbimanija, prenosi BBC.

Ovaj film podigao je veliku prašinu u celom svetu, ali se zbog sankcija, koje su uvedene Rusiji, nije mogao pogledati u ovoj zemlji, kao i u još nekoliko država.

Međutim, novinar BBC, u svom članku opisao je čudno iskustvo u jednom mokskovskom tržnom centru. Kako navodi:

- Pored pulta gde se prodaje hrana podignuta je ogromna ružičasta kuća. Unutra su: ružičasti nameštaj, ružičaste kokice i kartonske Barbika i Ken u prirodnoj veličini koji se smeše od uva do uva. Imaju i zbog čega: film "Barbie" privlači mase u multipleksu preko puta, uprkos sankcijama Zapada.

Zbog rata koji vlada u Ukrajini, niz holivudskih studija prestao je da prikazuje filmove u Rusiji. Međutim, neautorizovane kopije uspevaju da se probiju i budu sinhronizovane na ruski.

Barbimanija koja je zavladala svetom nije zaobišla ni najveću državu na svetu, a Rusi se dovijaju na različite načine:

- Da bi izbegli probleme sa licencom, pojedini bioskopi u Rusiji prodaju karte za ruske kratkometražne filmove i prikazuju celovečernju Barbie kao pretprikaz - navodi BBC.

Rusko Ministarstvu za kulturu ne deli isto oduševljenje "Barbi" filmom, pa im ovakvo ponašanje ljudi uopšte ne ide na ruku.

- Prošlog meseca ono je zaključilo da film Barbie "nije u skladu sa ciljevima koje je izložio naš predsednik za očuvanje i jačanje tradicionalnog ruskog morala i duhovnih vrednosti."- navodi BBC.

Ostavite komentar