Showtime > Display

MADONINA reklama prikazana posle 34 GODINE: Pevačica pobedila u BORBI protiv licemernog VATIKANA

Pop ikona i kompanija uradili su reklamu još 1989, ali je kampanja obustavljena zbog kontroverze oko spota za singl "Like A Prayer"

Izvor: K1info

14/09/2023 > 22:31

podeli vest:

MADONINA reklama prikazana posle 34 GODINE: Pevačica pobedila u BORBI protiv licemernog VATIKANA
Foto: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP, File


Madona je zahvalila Pepsiju što je "najzad" prikazao zabranjenu reklamu u kojoj je glumila pre više od tri decenije.

Pop ikona i kompanija uradili su reklamu još 1989. godine. Međutim, kampanja je obustavljena zbog kontroverze oko spota za Madonin tada novi singl "Like A Prayer".

U skladu sa religioznim konotacijama u pesmi, njen muzički video uključuje scenu sa zapaljenim krstovima i prikazuje Madonu kako ljubi crnog sveca. Pepsi je na kraju podlegao pritiscima verskih grupa, uključujući i Vatikana, povukavši reklamu i prekinuvši veze sa pevačicom. I nema veze što katolički sveštenici seksualno opšte sa decom širom sveta, a Vatikan to prikriva dokle god može, to je drugo - Madona je skaradna, a oni su božji ljudi... Kakvo licemerje...

Bilo kako bilo, u utorak uveče 12. septembra, Pepsi je prikazao reklamu tokom dodele MTV VMA nagrada 2023. godine, kako bi obeležio 125. godišnjicu.

Posle toga, Madona je podelila 30-sekundni promotivni video na Instagramu uz poruku zahvalnosti.

"Pre 34 godine napravila sam reklamu sa Pepsijem da proslavimo izlazak moje pesme 'Like a Prayer'", počela je pevačica.

"Reklama je odmah otkazana kada sam odbila da promenim bilo koju scenu u spotu u kojem ljubim crnog sveca ili palim krstove. Tako je počela moja karijera umetnice koja odbija da kompromituje svoj umetnički integritet."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Madona je dodala: "Hvala vam @pepsi što ste konačno prepoznali genijalnost naše saradnje. Umetnici su tu da remete mir."

Pevačica je navodno potpisala ugovor od 5 miliona dolara sa Pepsijem da glumi u reklami, za koju je korišćena numera "Like A Prayer". Reklama je bila mnogo pogodnija za prikazivanje od pomenutog muzičkog videa.

Papa Jovan Pavle II osudio je Madonu zbog spajanja verskih slika sa seksualnim vizuelnim prikazima u spotu za pesmu "Like A Prayer", koji je režirala Meri Lambert, poznata između ostalog po filmu "Pet Semetary" iz 1989. koji je rađen prema delu Stivena Kinga.

Još 2021. godine, Lambert je rekla za The Hollywood Reporter da je lik crnog sveca "potekao od Madone koja mi je rekla da želi 'da ima odnose sa crnim momkom na oltaru'".

Rediteljka je dodala:

- Rekla sam, "Pa, zašto ne bi to bio crni Isus? Hajde da idemo do kraja". To joj se svidelo.

Što se tiče zapaljenih krstova, Lambert je rekla da se ove slike poigravaju sa "idejom prisvajanja".

- Kju Kluks Klan može da uzme krst, koji je sveti simbol za mnoge ljude, i da ga prisvoji na način kojim se unosi strah i užas i promoviše rasna mržnja. Htela sam da to izvrnem ruglu - objasnila je ona.

U međuvremenu, Madona će započeti britansku i evropsku turneju "Celebration Tour" sledećeg meseca, da bi potom nastavila sa otkazanim severnoameričkim datumima u decembru.

Ostavite komentar