Showtime > Display

Fanovi filma INGLOURIOUS BASTERDS će se SLOŽITI: Tarantino veruje da je ovo NAJBOLJI LIK kojeg je ikada STVORIO

Neponovljivi reditelj otkrio je svoje favorite u moru vrhunskih likova

Izvor: K1info/index.hr

23/08/2023 > 23:02

podeli vest:

Fanovi filma INGLOURIOUS BASTERDS će se SLOŽITI: Tarantino veruje da je ovo NAJBOLJI LIK kojeg je ikada STVORIO
Foto: Tanjug/Joel C Ryan/Invision/AP


Kventin Tarantino često se pominje u kontekstu neobičnih likova i filmova, priča koje su veoma upečatljive i nezaboravne, a sam reditelj ipak ima svoje favorite.

On je tvorac likova Džulsa Vinfilda iz Petparačkih priča, Đanga iz Đangove osvete i Beatriks Kido u Ubiti Bila, ali Kventin Tarantino kaže da mu je jedan drugi ipak bolji od svih ostalih, piše Index.hr.

- Hans Landa je najbolji lik kog sam ikad stvorio i možda najbolji koji ću ikad stvoriti. Nisam shvatao da je on lingvistički genije. On je verovatno jedan od retkih nacista u istoriji koji je mogao da govori savršen jidiš - rekao je na filmskom festivalu.

Foto: Youtube/Printscreen/Screen Bites

 

Hans Landa je lik iz ratnog filma "Inglourious Basterds" iz 2009. godine. Prati priču iz alternativne istorije o dve zavere za ubistvo vođstva nacističke nemačke – jednu je planirala Šosana Drajfus (Melani Loren), mlada francuska Jevrejka, a drugu je sproveo tim američkih jevrejskih vojnika predvođen prvim poručnikom Aldom Rajneom (Bred Pit).

Kristof Volc glumi jezivog Hansa Landu, pukovnika SS-a zaduženog za pronalaženje Rajneovog nacističkog ubilačkog odreda.

Tarantino je otkrio i da ga je iscrpio proces pronalaska savršenog glumca za ulogu Lande.

- Počeo sam da se brinem. Mislio sam da odustanem od filma ako ne pronađem savršenog Landu. Dao sam sebi još nedelju dana i odlučio da ću nakon toga prekinuti audicije - prisetio se.

Tada je na audiciju došao Kristofer Volc i bilo je jasno da je on taj tip. Uloga je naposletku dovela austrijskog glumca do osvajanja prvog Oskara za najboljeg sporednog glumca 2010. godine.

Ostavite komentar