Showtime > Display

Videli Anu de Armas u trejleru, pa TUŽili KOMPANIJU jer su njen LIK IZBACILI IZ FILMA

Sudija je odlučio da tužba zbog pojavljivanja Ane de Armas u zvaničnom trejleru za film "Yesterday" iz 2019. može da se pokrene

Izvor: K1info

24/12/2022 > 17:04

podeli vest:

Videli Anu de Armas u trejleru, pa TUŽili KOMPANIJU jer su njen LIK IZBACILI IZ FILMA
Foto: Youtube PrintScreen/Ed Au


Promotivni klip prikazuje propalog kantautora Džeka Malika, koji se jednog jutra probudi i otkrije da se niko ne seća Bitlsa osim njega, što mu omogućava da pesme benda predstavi kao svoje. U trejleru je Ana de Armas prikazana kao osoba emotivno zainteresovana za Malika, kojeg igra Himeš Patel. Ali nakon loše reakcije u pregledima, čitav podzaplet je odbačen i Ana de Armas - koja se od tada pojavila u filmovima "No Time To Die" i "Blonde" - uopšte se ne pojavljuje u filmu.

Početkom 2022. godine, Pol Majkl Roza i Konor Vulf podneli su tužbu na osnovu činjenice da su platili da vide "Yesterday" pod pretpostavkom da je Ana de Armas u filmu, i da je trejler za film "lažan, obmanjujući i netačan". Oni traže odštetu od 5 miliona dolara od Univerzala.

U pisanoj presudi kojom se procenjuje tužbeni zahtev, američki okružni sudija Stiven Vilson prihvatio je argument studija da "trejleri uključuju kreativnost i uređivačku diskreciju", ali je dodao da "ova kreativnost ne treba da nadjača komercijalnu prirodu trejlera… U suštini, trejler je reklama napravljena da proda film... Pošto su tužioci uverljivo tvrdili da je trejler lažan, komercijalno orijentisan, tužioci mogu da nastave sa svojim zahtevima bez povrede Prvog amandmana".

Međutim, ova odluka ne znači da će tužba automatski biti uspešna. Vilson je primetio da se "sud ograničio na izjave o tome da li je glumica ili scena u filmu, i ništa drugo". Ali Deadline tvrdi da bi rizik od skupih sudskih postupaka mogao "zakomplikovati stvari u svetu trejlera".

Pošto se trejleri često rade odvojeno od filmova, uobičajeno je da se scene koje nisu ušle u završnu verziju pojavljuju u ranim klipovima. "Vizuelna, verbalna ili nekakva druga hiperbola u trejleru možda će morati da bude ublažena kako bi se izbegla velika odgovornost", rečeno je iz Deadline-a.

 

Ostavite komentar