Showtime > Celebrity

Zašto je Nataša Ninković ODBILA HOLIVUD i izabrala evropsku slavu

Slušala sam razna sujeverja oko "Magbeta", i uvek se govorilo da se ne pominje ime drame, nego kao "radimo onaj škotski komad"

Izvor: K1info/Tanjug

07/12/2022 > 12:40

podeli vest:

Zašto je Nataša Ninković ODBILA HOLIVUD i izabrala evropsku slavu
Foto: ATA Images


Glumica Nataša Ninković obeležava aktuelnu pozorišnu sezonu ulogama u predstavama "Edip" i "Magbet", a za Tanjug ističe da pozorište i danas ima moć da leči publiku i glumce.

 Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu aktuelna je sa novom ulogom opasne i fatalne Lejdi Magbet u čuvenoj tragediji „Magbet“ Vilijama Šekspira u produkciji njenog matičnog teatra. Tako je sudbina vodi ka Šekspiru i grčkim tragedijama u u trenutnom periodu karijere.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- Izgleda da ništa nije slučajno. Dogovarala sam se sa Jagošem Markovićem za ulogu u „Magbetu“ još pre godinu i po dana. Istina, nisam od onih glumica koja je želela da igra Lejdi Magbet. Nisam se nikada poistovećivala sa njom, smatrala sam da je ta energija mnogo teška.Takođe, slušala sam razna sujeverja oko tog komada, i uvek se govorilo da se ne pominje ime drame, nego kao "radimo onaj škotski komad" - navodi Ninković.

Karijeru na filmu počela je u ostvarenju "Tri karte za Holivud" Božidara Nikolića, iz 1993. godine, a poziv reditelja Olivera Stouna da ima karijeru u Holivudu je odbila. 

Podsetimo, Stoun je bio jedan od producenata čuvenog američko-srpskog filma "Spasitelj" (The Savior, 1998) Predraga Gage Antonijevića, gde joj je partner bio holivudski glumac Denis Kvejd, ali i kolege sa klase - Sergej Trifunović i Nebojša Glogovac.

- Tačno je, više puta me je Oliver Stoun zvao da odem tamo, mada o tome i ne volim mnogo da pričam. Bilo je to dosta davno, sve je to iza mene. Možda je trebalo da probam. Čovek ne može da ima sada tu naknadnu pamet. Da mi je žao, pa i nije mi žao, jednostavno bi moj život sigurno bio sasvim drugačiji - ocenila je prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Ali, ona bi danas svakome dala savet da ide obavezno i proba u toj radionici snova zvanoj Holivud barem na dve godine, dok se ona odande vratila i sticajem raznih okonosti, nije osetila da je taj svet za nju adekvatan.

- Ovde sam se osećala veoma dobro, dosta je bilo i privatnih razloga za ostanak u Srbiji. Tamo opet, u Americi, da bi bio uspešan u tom poslu, moraš biti isključivo i non-stop fokusiran na to, a to mene ne zadovoljava. Ne bih bila tako ispunjena, što ovde jesam. Volim porodicu koju sam tada osnovala, naravno i prijatelje. Sve me to čini srećnom - kaže Ninković između ostalog za Tanjug. 

 

Ostavite komentar