Showtime > Celebrity

Žena i muškarac KOJI TRAJU: Priznanja za MIRJANU BOBIĆ MOJSILOVIĆ I VOJU BRAJOVIĆA

Laureat za Ženu koja traje dobila je Mirjana Bobić Mojsilović, dok je priznanje za muškarca koji traje pripalo Vojislavu Voji Brajoviću

Izvor: K1info

07/11/2022 > 11:26

podeli vest:

Žena i muškarac KOJI TRAJU: Priznanja za MIRJANU BOBIĆ MOJSILOVIĆ I VOJU BRAJOVIĆA
Foto: Jakov Simović, promo


Laureat za Ženu koja traje na proslavi "Gorkog Lista" sinoć u Beogradu dobila je Mirjana Bobić Mojsilović, srpska spisateljica, novinarka i slikarka, dok je priznanje za muškarca koji traje pripalo Vojislavu Voji Brajoviću, našem slavnom i uglednom glumcu.

Dodela nagrada je bila jedno od najvažnijih detalja na spektakularnom događaju u Beogradu, gde se slavilo trajanje, kao i tradicija kroz ljude koji je upotpunjuju.

Novinarka koja je profesionalizmom, ličnim ugledom i autentičnim stilom brani čast ove profesije, žena čiju karijeru je obeležio i rad na televiziji. Kolumnista. Slikarka. Pisac, čije knjige se rado čitaju i kojima se govori. Žena koja je dostojanstvena, prava dama. Žena koja traje. To je bio deo uvoda na bini kojom je najavljena Mirjana Bobić Mojsilović.

Foto: Jakov Simović, promo

 

- Vrlo sam prijatno iznenađena, divan je osećaj biti prepoznat na ovaj način. Bila sam u žiriju na dodeli ovih nagrada pre 15-20 godina i ovaj momenat mi vraća neke prelepe uspomene. Vojina Đorđevića poznajem godinama i on je pravi primer da ono što traje zaista i vredi. Baš mi je danas na pamet pala jedna čudesna stvar u vezi sa srpskim jezikom - reči trajanje i trag imaju istu osnovu. Ono što traje ostavlja trag! Neka traje! - rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

Gospodin glumac, kako ga mnogi nazivaju, bard naše glumačke scene, čovek koji nas je svojim ulogama i umetničkom zaostavštinom sve zadužio, uz koga odrastaju generacije, neko koga izuzetno poštujemo, dobitnik gotovo svih relevantnih pozorišnih nagrada u Srbiji, argumenti su kojom su se vodili ljudi iz Gorkog Lista kada su odlučili da baš Voja Brajović ponese nagradu za Muškarca koji traje.

Foto: Jakov Simović, promo

 

- Svoje osećanje prema nagradi bih najbolje opisao osvrćući se na reči velikog Gabrijela Garsije Markeza: nikad ne treba menjati stvari koje traju - prave prijatelje, porodicu i divan život, zarad manje sedih, više kose ili ravniji stomak...  Ja sam imao tu sreću da sam poživeo dovoljno dugo i da mi je pored prosede kose ostao i mladalački osmeh na licu.  Takođe, kako sam postajao stariji, postajao sam sve bolji prijatelj sebi i drugima i sve manje kritičan prema sebi - rekao je glumac Voja Brajović povodom primanja nagrade. 

 

 

 

Ostavite komentar