Showtime > Celebrity

Hari Varešanović otkrio kada bi se PRESELIO u Beograd

Mada do svirke ima više od mesec i po dana, nastup u MTS dvorani je gotovo rasprodat

Izvor: K1info

30/10/2022 > 09:30

podeli vest:

Hari Varešanović otkrio kada bi se PRESELIO u Beograd
Foto: ATA Images


Popularni pevač Hari Mata Hari -  Hari Varešanović bio je gost emisije "Vikend na K1". Hari Mata Hari na sceni je zvanično od 1986. godine, prodao je više od pet miliona albuma, a njegove pesme su među najpoznatijim baladama u bivšoj Jugoslaviji.

- U Beogradu mi je kao kod kuće. Malo, malo, pa dođem zbog prijatelja, zbog pevanja. Nikada se nije desilo da živim u Beogradu. Rođen sam u Sarajevu i imam snažnu vezu sa rodnom grudom. Mogu biti godinama u Zagrebu, Beogradu, Njujorku, ali u Sarajevu živim. Tu mi je orman sa stvarima, majka, sestra, žena, deca, unučad. Jednostavno, to su neobjašnjive stvari. 

- Bio je to jedan divan koncert. To je jedna serija koncerata bivših Indeksa koji još žive svuda po svetu. Pošto Davorin nije živ, razni pevači pevaju na koncertima. Svaka pesma ima svoju draž, kao što je radio Pavaroti u svoje doba.

Bosanska pop zvezda je najavila svoj solistički koncert u mts Dvorani gde će nastupiti 16. decembra.

- Mada do svirke ima više od mesec i po dana, nastup je gotovo rasprodat. Prvi put ću da pevam u MTS dvorani. Nije problem, jer je tek renovirana. Dom sindikata je bilo prvo mesto mog pevanja pre oko 30 godina. Vojkan Borisavljević je imao neki svoj koncert tada u Domu sindikata. Pevači su pevali razne pesme uz simfonijski orkesta, bio sam pozvan i imao sam čast tada da budem u Domu sindikata. "Hari Mata Hari" solistički koncerti, a bilo ih je preko 30, uglavnom su bili u Sava centru, jedan na Ušću, jedan na Zemunskom keju... Od svih tih koncerata nikada solistički koncert nije bio u Domu sindikata.

Foto: ATA Images

 

Njegove brojne hitove i dan danas pevuše sve generacije.

- Što se pevanja tiče volim da zalazim i u neke druge stilove. Volim sevdah, volim da pevam pesme uz koje sam odrastao, a nisu moje. Takođe, i pesme koje sam pevao, a nisu bile moje pesme. Prisetio sam se svoje davne želje da nekada to svojoj sadašnjoj publici prezentujem ono što sam ja voleo. Nisam prečesto ni u jednom gradu, a mora da se peva svuda. Publika mi je od dedica do dece. Očigledno se moje pesme prenose, slušaju i intrigiraju nove generacije. To je klasika kao crno odelo. Jeste, to je znak velikog uspeha - kaže Hari u emisiji “Vikend na K1”.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Milan Jovanovic

To je vec prevazidjena muzika

30.10.2022 11:00