Showtime > Celebrity

Skarlet Johanson ŠOKIRANA I LJUTA! Traži od Open AI detaljno OBJAŠNJENJE: Kako je nastao glas Sky?

Ona navodi da je Altman kontaktirao njenog agenta dva dana pre nego što je objavljena demo verzija

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/05/2024 > 23:50

podeli vest:

Skarlet Johanson ŠOKIRANA I LJUTA! Traži od Open AI detaljno OBJAŠNJENJE: Kako je nastao glas Sky?
Foto: Youtube PrintScreen/Variety


Holivudska glumica Skarlet Johanson zatražila je od kompanije za razvoj veštačke inteligencije Open AI da detaljno objasni kako je nastao glas Skaj (Sky) koji koristi nova audio verzija njenog AI modela Čet Dži-Pi-Ti-4o (ChatGPT-4o) pošto on isuviše podseća na glas slavne glumice.

- Prošlog septembra sam dobila ponudu od izvršnog direktora Open AI Sema Altmana koji je želeo da upotrebi moj glas za AI model Čet Dži-Pi-Ti-4o . Posle dugog razmatranja i iz ličnih razloga, odbila sam ponudu - tvrdi Johanson.

Ona navodi da je Altman kontaktirao njenog agenta dva dana pre nego što je objavljena demo verzija Čet Dži-Pi-Ti-4o, tražeći da Johanson "još jednom razmisli" o ponudi, ali da je novi AI model objavljen pre nego što su uspeli da se povežu.

- Kada sam čula objavljenu demo verziju, bila sam šokirana i ljuta. Nisam mogla da poverujem da će Altman iskoristiti glas koji toliko jezivo liči na moj vlastiti glas da čak moji najbiliži prijatelji ili novinske kuće nisu mogli da prepoznaju razliku - rekla je ona.

Prema njenim rečima, Altman je u svojoj tadašnjoj objavi na mreži X čak aludirao na to da je sličnost glasova namerna, pošto je napisao samo reč "her".

Holivudski film "Ona" (Her) iz 2013. godine se bavi čovekom koji se zaljubljuje u sistem veštačke inteligencije gde se u jednoj od glavnih uloga pojavljuje Skarlet Johanson, tačnije njen glas.

Open AI je prethodno saopštila da će povući glas Skaj i na svom blogu istakla da on nije izabran da bude "imitacija" glasa Skarlet Johanson.
 

Ostavite komentar