Showtime > Celebrity

BRAJA EKSKLUZIVNO ZA "PRVI RED": Prava ISTINA o aferi "Provereno", ali i novom Cecinom albumu, Priji, Seki i Tei (VIDEO)

Dotakao se i novog albuma Ace Pejovića

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

01/04/2024 > 16:34

podeli vest:

BRAJA EKSKLUZIVNO ZA "PRVI RED": Prava ISTINA o aferi "Provereno", ali i novom Cecinom albumu, Priji, Seki i Tei (VIDEO)
Foto: ATA Images


Natjraženiji hitmejker Dragan Brajović Braja autor je brojnih hitova na muzičkoj sceni Balkana. Zaslužan je za karijere mnogih pevača, a svojim hitovima ostavio je veliki trag u karijerama najvećih zvezda.

Između ostalog, veliki je uticaj ostavrio na ogroman uspeh Aleksandre Prijović, kojoj je napisao megahitove poput "Legitimno", "Pisho" i "Dam, dam, dam". U ekskluzivnom razgovoru za "Prvi red" otkrio je ključ uspeha na estradi trenutno najpopularnije pevačice na Balkanu.

- Osnovno bazično objašnjenje je da je to sedam, osam godina uloženo ozbiljnog rada, truda od celokupnog tima. Sedam godina bez napravljene greške u koracima. Mi smo to dosta projektovali, pre svega mislim na Filipa, Aleksandru, Dekija Kostića i mene - to tvrdo jezgro što se tiče kreative. Svi ti ljudi koju su usput od Aleksandre, Tijane, Laze... Čini mi se da je to mehanizam u kome je sve tako savršeno da mi se čini da bilo koji od tih šrafova da se polomio da to ne bi sve bilo tako - objašnjava Braja.

Foto: K1info

 

Nismo mogli da se ne dotaknemo i čuvene afere "Provereno". Spekulisalo se da je Milica Pavlović pomenutu pesmu otela koleginici Ani Nikolić, a Braja prvi put otkriva pravu istinu o ovom estradnom slučaju.

Foto: ATA Images

 

- Ništa se nije dogodilo, snimio je pesmu onaj koji je pesmu dogovorio da snimi. Sve druge priče su od starta besmislene. Ja sam na Instagramu kad je sve to krenulo napisao 'da su svi generali posle bitke'. Ani Nikolić se dopala pesma, međutim, ona nije odabrala do kraja tu pesmu i nije je snimila. Imala je neki demo snimak i to je sve - govori Braja i nastavlja:

Foto: ATA Images

 

Kompozitor i tekstopisac otkriva i zašto je za Milicu promenio prvobitan tekst koji je otpevala Ana Nikolić.

- Ona je žena znala istorijat te pesme i onda je htela da tu postoji nešto autentično, samo njeno, što je vezano za nju. Ja sam njoj izašao u susret u tom smislu, promene koje postoje u tekstu su da bi se ona povezala sa nečim svojim, a ne nečim što je lutalo, pa stiglo do nje - otkrio je Braja.

Foto: ATA Images

 

Braja otkriva da do kraja godine izlazi Cecin album, na kojem će po prvi put sarađivati.

- Radujem se i nadam se da ću, pre svega, biti zadovoljan onim što smo napravili. Najviše radim sa Dekijem Kostićem u tandemu, nas dvojica to radimo zajedno. Voleo bih i da se Futa uključi. Marina je toliko digla lestvicu u Svetlaninoj karijeri sa tekstovima koji su, malo je reći, fenomenalni. Svetlana ima desetine i desetine megahitova i još toliko hitova. Nemaju slabu tačku u saradnji. Moja odgovornost je velika, ali ja se ne opterećujem time, ja samo želim da kao što stanem iza svega što kažem, tako bih voleo da stanem iza tog albuma - ističe Braja, pa otkriva da je spremio i dve ili tri pesme za novi album Tee Tairović.

Foto: Telegraf/ Marko Nikolić

 

- Jako sam prijatno iznenađen kao osobom. Veliki profesionalac, zaista. To je išlo na molbu i preporuku Aleksandre Prijović, jer ja sam prople godine odbio saradnju sa Teom. Slala mi je nešto, zamolila me je da joj nešto napišem, problem je bio što mi se ta melodija nije svidela, a ja zadržavam pravo da nešto što mi se ne sviđa ne radim. Sad je to bilo drugačije, postavljeno na vreme. Jako mi je ostavila dobar utisak i mislim da će tu biti neki lep rezultat - dodaje hitmejker.

Foto: ATA Images

 

Čuveni autor radi posle duže pauze i novi album Ace Pejovića.

- Pejović je otpevao jednu, sad za neki dan treba da radimo i drugu. Ta druga je u procesu rada aranžmana, a ova prva je finalizovana skroz. Pet godina smo se samo družili, a da se nismo radili, i nije do njega do mene je, ja sam kriv za to. Sad nastavljamo i biće dobro - rekao nam je on, a onda smo ga podsetili da nije prvi put da pravi duže pauze u saradnji. Tako i sa Sekom Aleksić nije sarađivao punih 10 godina.

Foto: ATA Images

 

- Drugačije je bilo kod Seke. Sa Sekom sam prestao i da se družim, to je nešto drugo, ali da ne ulazim u to - objasnio je on.

Ceo intervju pogledajte u prilogu "Prvog reda":
 

Ostavite komentar