Showtime > Celebrity

Jelena i Žika iz grupe Zana: Pesmu "Alhemičar" posvetili smo Marini Tucaković

Jelena pričala o braku i "ženskoj energiji", Žika o pesmi koja ih je jezivo koštala

Autor: K1

27/09/2022 > 19:17

podeli vest:

Jelena i Žika iz grupe Zana: Pesmu "Alhemičar" posvetili smo Marini Tucaković
Foto: K1/Printscreen


Žika i Jelena Živanović iz grupe „Zana“ ne gostuju često na malim ekranima, a kada se to desi, obavezno su tu i smeh i pesma, ali i emocije. Tako je bilo i na televiziji K1, naročito zbog toga što su gledaocima predstavili svoju novu pesmu „Alhemičar“ koju su posvetili Marini Tucaković.

- „Alhemičar“ je ozbiljna pesma. Napravio sam muziku i shvatio da osećam jezu, to je možda nešto najveće što sam ikada napravio. I prebacio sam taj strahovit pritisak na Jelenu i posle 15 dana, ona nijednu reč da napiše - kazao je Žika, a Jelena je dodala da mu je kazala:"Nosi ovo Marini ili Bajagi, ne mogu ja ovo da napišem".

Žika je muziku odneo Marini Tucaković i kazao joj da to treba da bude ljubavna pesma, balada.

- Marina mi je rekla: "Meni je super ova pesma, ja ću da napišem tekst." Posle dva meseca, naša Maki je otišla. Onda sam rekao Jeleni: "Sunce moje, uzmi i napravi tekst. Za Marinu".

Jelena je kazala da je ovog puta pesmu napisala za 15 minuta.

- Pišem ljubavni tekst, a žena koja nam toliko znači je otišla iz našeg života. Napisala sam tekst za 15 minuta. Otišli smo onda kod Fute i Laće. Laća je malo umešao prste, Futa odsvirao gitare, i Radovan je poslao gitare iz svog studija u Njujorku, a prateće vokale otpevala je Bojana Stamenov. Kada je čula pesmu, poslala mi je poruku: "Ja se raspadam od plakanja..." Divno je što smo svi zajedno doprineli da izrazimo ljubav i poštovanje prema ženi koja nam je toliko značila - rekla je Jelena u emisiji „Kec na jedanaest“.

Otkrila je Jelena da tekstove piše u sličnom ambijentu kao i njena voljena Marina Tucaković.

- Pišem ili u kupatilu ili kuvam i pišem, Marina je tako često radila. Marina kuva, dođe Simke i nešto pevuši, a ona usput piskara. Tako nastaju prave stvari.

Žika je otkrio da je na godišnjem pomenu Marini bilo jako malo ljudi.

- Laća je bio bolestan. Bio je Futa, žena koja kod njih radi više od 30 godina, najbliskiji Futini prijatelji, Jelena, ja i Damir Handanović. Ne bih ja bio ja i ne bih bio miran da tu pesmu koju smo napravili i posvetili njoj nismo uradili i objavili.

Foto: K1/Printscreen

 
Kako održati brak?

Jelena je u svom maniru, duhovito i sa glasnim smehom, Aleksandri Jeftanović odgovorila na pitanje: Kako brak opstaje tolike godine.

- U braku smo 14 godina. Kako to funkcioniše, ne pitaj. Potkupljivanje! Čudo veruj mi. Mora da postoji kompromis, a onda poludim! - rekla je nasmejana Jelena na K1 televiziji.

Foto: K1/Printscreen

 
Women Leaders 2022

Jelena Živanović otkrila je da je bila zatečena kada je dobila telefonski poziv u kom su joj rekli da je dobitnica nagrade „Women Leaders“ za 2022. godinu.

- Ta vest me je zatekla dok sam pekla paprike, zamislite taj paradoks. Nisam mogla ni da pomislim da ću dobiti takvu nagradu. Kompromis je suština. Ne možemo se mi muškom energijom boriti i ići kroz život. Ali to ne znači da nismo jače, možda smo i jače. Mami sam pekla paprike, da joj pomognem, za musaku od pohovanih paprika - rekla je u emisiji „Kec na jedanaest“.

Filmska priča pesme "Jabuke i vino"

Žika je Bošku, Aleksandri i gledaocima televizije K1 kazao da je napisao muziku za pesmu "Jabuke i vino" sa idejom da to bude duet i da muški vokal peva neka velika zvezda.

- Okrenuo sam Bregu, pustio mu pesmu i on mi je rekao: "Ja mislim da bih možda ja ovo mogao da otpevam. Nikad nisam pevao glavni vokal, ali ajmo to Zana i ja". Došao je Bregović kod mene ali sa Oliverom Mandićem. Bili su jako veseli, Oliver više od Brege - rekao je Žika s osmehom.

- Oliver je čuo pesmu i rekao Bregi: "Ti nisi pevač, ja ću ovo da otpevam". Ja kažem okej, on kaže: "Platite mi put i idem u Švedsku"... I ode čovek i nema ga mesec dana. Nema mobilnih, ja se vratio za Beograd, zvoni mi telefon kad Oliver s druge strane kaže: "Mačkice, gde si". Odgovaram: "Gde si ti?" A on: "U Minhenu sam..." U međuvremenu Tini Varga, ne znajući da se Oliver javio, čuje se sa Džonijem Štulićem, pusti mu pesmu i Džoni kreće iz Zagreba za Oslo, priča Žika.

- Oliver iz Minhena, i u isto vreme sleću i čekaju ih Zana i Tini. Bili su kao dva roga u vreći, zakačili su se već u kolima i obojica odu svako svojoj kući. Oliver mi je rekao da ne može da peva, nervozan je. Zvezda. I onda pošto se Džoni vratio u Zagreb, ja sednem u auto sa gitaristom i odem u Sarajevo. Pre toga sam naravno pitao Bregu je l ima nešto protiv da pitam Bebeka da peva, jer on više nije bio u Bijelom dugmetu. Nije imao ništa protiv, a Bebek je kada je čuo pesmu kazao: "Platite mi troškove i hoću". Ta pesma nas je sa svim tim troškovima koštala oko 20.000 dolara - kazao je Žika na TV K1.

 

 


-

 

Ostavite komentar