Showtime > Celebrity

Bajden ODLIKOVAO Eltona Džona: On je TRAJNA IKONA i zagovornik hrabrosti

Slavni muzičar bio je na ivici suza tokom neočekivane počasti koju mu je upriličio američki predsednik Džo Bajden

Autor: K1 info

25/09/2022 > 15:42

podeli vest:

Bajden ODLIKOVAO Eltona Džona: On je TRAJNA IKONA i zagovornik hrabrosti
Foto: Youtube PrintScreen


Eltonu Džonu nije unapred rečeno da će dobiti Nacionalnu medalju za humanističke nauke za svoj rad na epidemiji AIDS-a tokom 90-ih. Uručenje je održano po Eltonovom nastupu ispred Bele kuće, preneo je Variety.

- Večeras imam veliku čast, i to iskreno mislim, što uručujem Nacionalnu medalju za humanističke nauke ser Eltonu Džonu - rekao je Bajden obraćajući se publici tokom proslave pod nazivom "A Night When Hope and History Rhyme", koju su organizovali A+E Networks i The History Channel.  Kada je čuo, umetnik je delovao preneraženo, a zatim je, očiju punih suza, pružio ruku Prvoj dami Džil Bajden.

U obrazloženju nagrade se navodi: "Predsednik Sjedinjenih Država dodeljuje ovu Nacionalnu medalju za humanističke nauke ser Eltonu Džonu jer je dotakao naše duše svojim moćnim glasom i jednim od ključnih repertoara svih vremena. Trajna ikona i zagovornik apsolutne hrabrosti, koji je našao svoju svrhu u osporavanju konvencija, razbijanju stigme i unapređenju jednostavne istine: svako zaslužuje da se prema njemu postupa sa dostojanstvom i poštovanjem".

Pošto je predsednik stavio orden Džonu oko vrata i razmene zagrljaja, Bajden se nasmejao: - Mislim da smo ga iznenadili!

Džon je na ovo rekao: - Upravo sam rekao Prvoj dami: "Teško me je zaprepastiti, ali trenutno sam zapanjen i počastvovan".

Muzičar je okupljenima izjavio da je 1991. godine pokrenuo svoju fondaciju za AIDS i ponovio cilj da se bolest iskoreni do 2030. godine.

- Mi to možemo i hoćemo - rekao je muzičar.

Elton Džon se obratio i bivšoj Prvoj dami Barbari Buš, čiji suprug Džordž W. Buš nije bio prisutan, sledećim rečima: - Nikada ne bismo stigli tako daleko bez predsednika Buša. Molim Vas da mu ovo prenesete i zagrlite ga. Voleo bih kada bi Amerika bila dvopartijska u svemu.

 

 

 

Ostavite komentar