Showtime > Celebrity

Tejlor Svift previše LETI privatnim AVIONOM i "TRUJE PLANETU"! Pevačica se našla na METI KRITIKA zelenih aktivista

Tako je prošlog vikenda putovala od Tokija do Las Vegasa, što je let od 12 sati i 8.000 kilometara

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/02/2024 > 12:34

podeli vest:

Tejlor Svift previše LETI privatnim AVIONOM i "TRUJE PLANETU"! Pevačica se našla na METI KRITIKA zelenih aktivista
Foto: K1info/Unsplash/Tanjug/AP/Freepik


Pevačica Tejlor Svift našla se na meti kritika, jer na koncerte često putuje privatnim avionom, što zagađuje okolinu. 

Osim za nastupe, ona privatni avion koristi i kako bi letela na utakmice svog dečka Travisa Kelisija, igrača NLF Kansas City Chiefs.

Tako je prošlog vikenda putovala od Tokija do Las Vegasa, što je let od 12 sati i 8000 kilometara, kako bi mogla biti na Super Boulu.

Zbog tog, ali i brojnih drugih letova, pevačica je na meti kritika zelenih aktivista na račun količine štetnih emisija CO2.

Navodno je samo ona zaslužna za 138 tona emisija CO2 tokom tri meseca i putovanja zbog Kelsa, izračunao je Newsweek.

- To je ekstremno i zagađuje atmosferu. To je jedan od vodećih uzroka klimatske krize koji greje planetu i doprinosi ekstremnim vremenskim prilikama - rekla je za BBC Lea Tomas, autorka knjige "The Intersectional Environmentalist".

Foto: Youtube PrintScreen

 

Njeni česti letovi su i u središtu pažnje Džeka Svenijia, studenta koji prati privatne letove bogatih i slavnih. Njemu su ranije na meti bili letovi Elona Maska, a sada prati i računa štetne emisije za koje je zaslužna Tejlor.

Kako navodi BBC, on legalno prati emisije ugljenika pevačice i drugih slavnih jer su avionske rute javna informacija, pa čak i ako se radi o poznatima i slavnima. Svini informacije o letovima Tejlor Svift objavljuje dan nakon leta, a ne uživo.

Podaci su pokazali da su se brojni letovi podudarali s utakmicama Chiefsa, a pre nekoliko dana otkriveno je i da su mu se javili pravnici Tejlor Svift. Oni su mu pretili tužbom i tražili da prestane da objavljuje podatke, navodeći da tako ugrožava njenu sigurnost te da je to pitanje "života i smrti".

Brojni letovi pevačice su bili i tema studije britanske marketinške kuće Yard koja je navodila da je Svift vodeći zagađivač među slavnima u 2022. godini, odnosno da zagađuje 1100 puta više od prosečnog čoveka. Tejlor u korist, ti su podaci bili preuzeti s Twittera i njihova analiza nije verifikovana, jer nije bilo podataka da je Tejlor bila na svakom od tih letova, kao i druge zvezde u svojima.

Predstavnik za javnost pevačice potvrdio je za BBC kako ona koristi "nadoknadu", odnosno plaća kako bi kompenzirala zagađenje koje proizvode njeni letovi.

 

Ostavite komentar