Showbizz > Celebrity

Čuveni kompozitor otkriva ESTRADNE TAJNE za "Prvi red": Sve o SVAĐAMA sa Anom Nikolić, Ceci i Popoviću (VIDEO)

Govorio je i o tragično preminulog pevačici Andrijani Lazić, ali i bahatim zvezdama "Granda"

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

20/02/2024 > 18:09

podeli vest:

Čuveni kompozitor otkriva ESTRADNE TAJNE za "Prvi red": Sve o SVAĐAMA sa Anom Nikolić, Ceci i Popoviću (VIDEO)
Foto: ATA Images


Goran Ratković Rale jedan je od najplodonosnijih autora kod nas. Ovih dana vredno radi u svom muzičkoms tudiju gde sprema nove pesme brojnim našim estradnim zvezdama.

U pauzi kreativnog posla razgovarao je sa ekipom emisije "Prvi red" o svim aktuelnostima. Prvo smo se dotakli albuma koji radi pop zvezdi Ani Nikolić.

- Mi se trudimo da napravimo nešto spektakularno. Borba je oko svake pesme, oko svake reči, oko svake note, ali za sada ide dobro - kaže Rale na početku razgovora i otkriva kakva je saradnja sa Anom.

- Jedan onako, jedan dan ovako. Borba je zaista teška. Nekad se posvađamo, ne pričamo par dana, pa opet. Tačno je da se meša, ali nije da nije u pravu. Obično bude u pravu, ali ja sam isključiv. Teško je sa nama u globalu, ali guramo nekako - iskren je on.

Foto: ATA Images

 

Iako se znaju dugo, tek nedavno su započeli saradnju.

- Ana i ja se znamo od 1999. godine, dakle nekih 25 godina, a nikad nismo radili. Sasvim slučajno je došla u studio i kao 'hajde da nešto probamo', jedba pesma, druga pesma, treća, četvrta i vau, super! Tako smo krenuli. Baš smo se poklopili, to je ta neka luda energija - objšanjava autor, koji je mnoge hitove uradio sa najpoznatijim tekstopiscem na ovim prostorima, pokojnom Marinom Tucaković.

- Ona nedostaje svakog dana. To je neverovatno. Ona kao da nas gleda, takav utisak imam, kao da je i dalje tu sa nama. Koliko nedostaje ne mogu ni da opišem. Toliku snagu je davala i meni i pevačima - sa setom govori kompozitor.

Foto: ATA Images

 

Pesma "Nešto mi govori" je jedan od trenutno najvećih hitova. Rale i Marina su je uradili Stoji pre skoro 20 godina, ali njeno vreme je došlo tek sada.

- Ta pesma nije bila nešto specijalno kad je izašla. To je bila 2005. godina. Dvadeset godina je prošlo i sada je to nešto neverovatno. Marina je pisala tu pesmu, kao da je sada izašla, takav je hit - rekao je Goran Ratković za "K1", a onda nam otkrio koje sve nove projekte još sprema.

Foto: ATA Images

 

- Sad sam uradio jednu pesmu Indiri, radim album Maji Berović ceo. Već smo počeli, ide super. Prilično sam iznenađen koliko je pozitivna i dobra i koliko ima nešto specifično u tom vokalu. Ja sada prvi put radim sa njom, ali baš mi prija ta saradnja sa Majom - priznaje Rale.

- Za Cecu nešto spremam. Na vezi smo. Baš sam se dao, ali videćemo šta će izaći, ali mora da bude vrh. Ako nije vrh, nećemo ni da radimo. Za svakog se trudiš isto, samo Ceca ima tu moć, ima taj vokal kakav jeste, fenomenalan i doda nešto svoje. Pesma je ista kao za svakog drugog izvođača, samo što ona kao pevač pravi tu razliku - objasnio je on.

Foto: ATA Images

 

Nismo mogli da ga ne pitamo i za navodni incident između njega i Ane Nikolić koji se desio zbog pevačice Olje Bajrami.

- To mediji samo pišu. Ništa se nije desilo. To je takva glupost. Ako ulaziš u to da demantuješ, onda bude sve gore i onda bolje da ćutiš i da samo od sebe prođe. Do svađe dođe zbog saradnje, to je neka druga priča, nešto kreativno, nema veze sa nečim privatnim - tvrdi kompozitor.

Foto: Youtube PrintScreen/Andrijana Lazić

 

Pevačica Andrijana Lazić poginula je u Dubaiju prošlog meseca kada je pala sa 24. sprata. Ova tragedija potresla je Raleta, jer je za nju uradio dve pesme, koje su, spletom okolnosti, objavljene nakon njene smrti.

- Jesu, na insistiranje njenog oca. Ja nisam hteo da se to radi, ja sam bio protiv toga, ali on je insistirao - kaže on.

- U kontatku sam sa njenom porodicom. U subotu je bilo 40 dana. Jako su loše - otkriva kompozitor.

Radio je sa mnogim pevačima. Napisao je čuvene hitove "Zmaj", "Lopov", "Muziku pojačaj", "Nešto mi govori", "Za moje dobro". Ipak, sa zvezdama "Granda" više ne želi da sarađuje.

- Verovatno sa zvezdama Granda. Sa njima zato i ne sarađujem više. Oni kao da naručuju pesmu kao jelo u kafani 'ja bih ovako i onako'. Čekaj, bre, prijatelju, ti ako znaš šta hoćeš što bi ti mene zvao i angažovao, uradi sam. Jednostavno, ne radim sa zvezdama "Granda". Nisu nestrpljivi, već su nekulturni. Verovatno ih driblaju tamo u žiriju, pa misle kad izađu da mogu sve. Dozvoljavaju sebi previše - iziričit je Rale, ali njegova vrata su jednom čoveku zauvek otvorena. To je estradni mag Saša Popović sa kojim se druži i sarađuje skoro 30 godina.

Foto: ATA Images

 

- On je predobar. On je čovek koji nikoga nije prevario. Jednom je rekao na početku kad smo se upoznali 1996. godine:'Ako ti neko kaže Saša me prevario, ti ga pljuni, jer znaj da to nije istina'. I to je tačno tako - za kraj poručuje Goran Ratković Rale, veliko ime domaće muzičke scene, u čijim hitovima ćemo tek uživati.

Ceo razgovor pogledajte u prilogu emisije "Prvi red" u nastavku:

Ostavite komentar