Showbizz > Celebrity

Ana Nikolić podelila objavu o ALKOHOLIZMU, usijale se mreže: Reći će - to je IZGOVOR (VIDEO)

Ana o problemu koji se vezuje za njeno ime

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

16/02/2024 > 22:52

podeli vest:

Ana Nikolić podelila objavu o ALKOHOLIZMU, usijale se mreže: Reći će - to je IZGOVOR (VIDEO)
Foto: ATA Images


Pop zvezda Ana Nikolić tokom cele karijere na meti je tabloida zbog njenog privatnog života. U medijima se njeno ime spaja sa navodnim problemom sa alkoholom, a pevačica javno o toj temi ne govori.

Ovog puta na svom Instagram profilu podelila je obajvu u kojoj o alkoholizmu govori Gabor Mate, čuveni kanadski psihoterapeut mađarskog porekla koji ukazuje na to da osobe koje imaju problem sa zloupotrebom alkohola ne bi trebalo etiketirati i nazivati ih alkoholičarima, niti ih positovećivati sa njihovim ponašanjem, već im pristupiti kao osobama koje se na taj način suočavaju sa dubokim bolom i patnjom.

 

 

- Zemljani će reći... Da, to je izgovor. Ali ima i onih koji su na visoj frekvenciji, pa će razumeti - napisala je Ana uz video doktora, čije reči nisu nikoga ostavile ravnodušnim.

- Čak i neko ko teško pije sada i kaže ja: "Ja sam alkoholičar", ja kažem: "Ne nisi!" To nije ko si ti! Ti si osoba koja trenutno prolazi kroz mnogo bola i koristi alkohol da uguši taj bol, ali to nisi. To nije ono što si ti, tako da ne postoji osoba koja se oporavila i koja više nije alkoholičar. Čak ni alkoholičar nije alkoholičar u smislu o kojem sada govorim. Da, oni piju. Da, oni povređuju sebe. Da, oni uništavaju svoje živote. To je sve tačno. Ne može se poreći. Treba priznati. Ali, šta ako kažemo, šta ako zabranimo reč "zavisnik". I da ne možeš reći to o bilo kome i da je "taj i taj" zavisnik? Šta bi rekao o njima? "Taj i taj" je ljudsko biće koje je mnogo patilo u životu i trenutno pokušava da pobegne od svoje patnje ovim određenim ponašanjem koje priznaje istinu bez identifikovanja osobe sa takvim ponašanjem - priča u Aninoj objavi čuveni mađarsko-kanadski lekar Gabor Mate.

Ostavite komentar