Showtime > Celebrity

Koja je TAJNA USPEHA Tejlor Svift? Nekima je DOSADNA, drugima NOVA MADONA, ali svakako PLANETARNI FENOMEN

Svima je čudno kako je jedna plavušica uspela da obori rekorde Madone, Bitlsa i Majkla Džeksona

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

07/12/2023 > 21:51

podeli vest:

Koja je TAJNA USPEHA Tejlor Svift? Nekima je DOSADNA, drugima NOVA MADONA, ali svakako PLANETARNI FENOMEN
Foto: AP Photo, File/Natacha Pisarenko


Američka kantautorka i pevačica Tejlor Svift postala je zvanično i ličnost godine po izboru magazina Time. Pored neverovatnih, i većini neočekivanih, dostignuća, ona je uspela ponovo da iznenadi. Godina koju su obeležile mnogo ozbiljnije stvari, poput dva rata u svetu - završava se titulom jednoj pevačici.

Forbes je Sviftovu proglasio "najintrigantnijom osobom" ove godine, kao i najmoćnijom ženom u šou-biznisu. Samo ove godine njene pesme na Spotify-u su preslušane ukuno 26 milijardi puta, a gde su ostale platforme, kao i ceo internet na kojem je njeno ime ponovo oborilo rekorde i bilo najtraženije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Ako ste mislili da je oborila sve realne i nerealne rekorde - grešite, ova milijarderka ući će i na Harvard. Naime, 2024. godine studenti Univerziteta Harvard moći će da slušaju kurs o njenom životu i karijeri, nazvan "Tejlor Svift i njen svet".

Šta se dešava sa svetom da je jedna, po nekima "osrednja pevačica", postala pravi fenomen? Naravno, tu je i druga strana planete koja neumorno tvrdi da je ona neharizmatična, dosadna, da su joj pesme drugorazredne.

Foto: Tanjug/AP

 
U čemu je tajna Tejlor Svift?

Američki The Week pokušao je da objasni "fenomen Tejlor Svift" i da nam odgovor na pitanje kako je jedna devojka tinejdžerskim stihovima uspela da zavlada svetom i napravi muzičku imperiju.

The Week je došao do teorije - Tejlor je tri u jednom. Ona poseduje radnu etiku, instinkt u poslu i ozbiljan marketinški um. Pored toga, navode i neosporan talenat za pisanje tekstova.

Rolling Stone navodi da je ona prava čarobnica u pisanju i ima urođeni dar za građenje stihova, a posebno je talentovana za melodiju. Jedna profesorka sa Harvarda rekla je da ona ima istančan sluh za uklapanje reči u stihove, kao i fenomenalan talenat da stvori likove i celu priču u pesmi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

 

Da je marketinški ekspert govori i to da je uspela da izgradi svoju ogromnu armiju fanova. Ona im uzvraća istom količinom ljubavi, ali im i ostavlja uvek dozu misterije u svojim pesmama, pa zbog toga obožavanje Tejlor postaje još jače.

Priča o ogromnoj popularnosti i uspesima Tejlor Svift očigledno je daleko složenija - a čak je i za ovu tvrdnju ona bila ispred svih nas, pa možda baš zbog toga i postoji ceo kurs na Harvardu. Svakako, ono što je neosporno je ogroman uspeh i veliki broj lojalnih fanova.

 

Ostavite komentar