Showbizz > Celebrity

GLUMCI REKLI STOP! Kraj najburnije godine u Holivudu: Posle 4 meseca prekinut štrajk!

Glumci su velikom većinom glasali za ratifikaciju sporazuma sa holivudskim studijima, saopštili su predstavnici sindikata glumaca.

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

06/12/2023 > 10:29

podeli vest:

GLUMCI REKLI STOP! Kraj najburnije godine u Holivudu: Posle 4 meseca prekinut štrajk!
Foto: Youtube PrintScreen/TODAY


Prihvatanje trogodišnjeg sporazuma od strane glumaca, članova Udruženja filmskih glumaca Američke federacije televizijskih i radijskih umetnika (SAG-AFTRA) nije bilo izvesno, a neki istaknuti članovi su izrazili neslaganje po pitanju uslova sporazuma o kojima su pregovarali sindikalni lideri, prenosi američki Politiko.

Rezultat glasanja 78 odsto "za", koje je počelo 13. novembra, a koje je završeno u utorak 5. decembra, odražava široko rasprostranjeni entuzijazma glumaca nakon što su i članovi udruženja pisaca prihvatili sporazumu kojim je u septembru okončan njihov štrajk koji je trajao gotovo četiri meseca.

Ishod jučerašnjeg glasanja doneo je veliko olakšanje za lidere SAG-AFTRA i industriju zabave koja pokušava da se vrati u normalan radni kolosek nakon višemesečnih sukoba i obustava rada, ali je zvanično i kraj najburnije godine rada u Holivudu u poslednjih pedesetak godina.

-Ovaj ugovor je ogromna pobeda za zaposlene izvođače i označava početak nove ere za našu industriju-, navodi se u sinoćnjoj objavi sindikata na platformi Iks (X).

Ostavite komentar