Showtime > Celebrity

Još jedna OPTUŽBA za seksualni napad: STATISTKINJA tužila glumca RASELA BRENDA

Brend je prethodno optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje u periodu od 2006. do 2013. godine

Izvor: K1info

05/11/2023 > 13:41

podeli vest:

Još jedna OPTUŽBA za seksualni napad: STATISTKINJA tužila glumca RASELA BRENDA
Foto: Tanjug/AP


Britanski glumac, komičar i aktivista Rasel Brend optužen je za seksualni napad od strane statistkinje tokom snimanja komedije "Arthur" 2010. godine.

BBC izveštava da je komičar predmet građanske tužbe, koja je podneta u petak Vrhovnom sudu države Njujork.

U svojoj izjavi, tužiteljka - nazvana Džejn Do - tvrdi da je Brend, koji je igrao glavnu ulogu u filmu, "izgledao pijan, mirisao na alkohol i nosio bocu votke na setu", pre napada koji se dogodio 7. jula 2010. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Ona tvrdi da je skinuo odeću pred svim glumcima i ekipom, pre nego što je pošao za njom u toalet i napao dok je "član produkcije čuvao vrata spolja".

Filmski studio Warner Bros Pictures i druge kompanije uključene u produkciju takođe su imenovani kao optuženi.

U filmu "Arthur", rimejku ostvarenja iz 1981. godine u kojem je Dadli Mur imao naslovnu ulogu, takođe su igrale glumice Helen Miren, Greta Gervig i Dženifer Garner. Film je objavljen u aprilu 2011. godine i zaradio je 48 miliona dolara.

Brend se još uvek nije oglasio povodom tužbe. Prethodno je optužen za silovanje, seksualni napad i emocionalno zlostavljanje u periodu od 2006. do 2013. godine, nakon zajedničke istrage Sunday Timesa i televizijske stanice Channel 4 u Velikoj Britaniji, a policijska istraga je u toku.

Glumac je negirao optužbe, tvrdeći da su njegovi odnosi u prošlosti "uvek bili saglasni."

Nakon što su ove optužbe prvi put javno iznete u septembru, Brend je objavio video u kojem tvrdi da je žrtva zavere mejnstrim medija kako bi osujetili njegov uspeh na alternativnim platformama za emitovanje. Veče nakon što su optužbe prvi put objavljene, izašao je na scenu da izvede stend-ap nastup, ali mu je turneja kasnije otkazana.

Ostavite komentar