Showtime > Celebrity

Holivudska LEPOTICA je godinama bila IZRAELSKI SPECIJALAC: Neverovatna životna priča GAL GADOT

Od Miss Izraela do glumačkog vrha imala je stvarno nestravan životni put

Autor: K1info/glossy

13/10/2023 > 12:18

podeli vest:

Holivudska LEPOTICA je godinama bila IZRAELSKI SPECIJALAC: Neverovatna životna priča GAL GADOT
Foto: movie promo


Gal Gadot jedna je od svetskih zvezda koje su se na Instagramu oglasile povodom aktuelnog sukoba između Izraela i Palestine, što nije ni čudo jer je rođena i odrasla u Izraelu.

Glumica tvrdi da na internetu ima mnogo propagande kada je u pitanju ovaj deo sveta i da se teži "dehumanizaciji".

– Ako imate manje empatije prema žrtvama zbog toga kako se osećate prema njihovoj vlasti, propaganda deluje na vas – poručila je.

– Cilj propagande je dehumanizacija. Radi na dehumanizaciji Izraelaca i na dehumanizaciji stanovnika Gaze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Ona se od početka sukoba svakodnevno oglašava kako bi podržala Izrael, a pridružilo joj se mnogo poznatih ličnosti, uključujući i neke koji su nakon negativne reakcije fanova obrisali svoje poruke podrške.

Glumica Gal Gadot, koja je igrala Čudesnu ženu u istoimenom filmskom hitu, proteklih godina je među najvećim holivudskim zvezdama, a malo je poznato da je u svetu glume završila sasvim slučajno.

Rođena je u izraelskom gradu Petah Tikva 1985, a tu je i živela nekoliko godina, nakon čega se njena porodica preselila u Roš Hajin. Na hebrejskom, Galino ime znači "talas", dok je značenje glumičinog prezimena "rečne obale". Pre njenog rođenja, njeni roditelji Majkl i Irit su svoje prezime Grinstajn promenili u hebrejsku verziju Gadot.

Porodica Gal Gadot doselila se u Izrael iz Evrope, gde su njeni preci proživeli holokaust, a mnogi od njih bili su zatočeni u zloglasnim koncentracionim logorima, uključujući Aušvic.

Kako je glumica istakla više puta, odrasla je "u vrlo jevrejskom, izraelskom okruženju", a u rodnoj zemlji je od malih nogu išla na časove plesa, dok je kao srednjoškolka radila u lokalnom restoranu brze hrane i čuvala decu u komšiluku. Po završetku srednje škole, Gal se uputila u Poljsku kako bi posetila Aušvic i Majdanek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

– Stajala sam na vrhu planine pepela. Ja, povlašćeno dete, osetila sam patnju koju je doživeo Muselman. Kad je došao trenutak da ja govorim na memorijalnoj ceremoniji, oči su mi se napunile suzama i nisam mogla da obuzdam drhtavicu – sećala se kasnije.

– Vratila sam se kući zrelija i plakala sam s dedom zbog svega toga, prošla sam krug od njegovog detinjstva do mog.

Pri kraju srednje škole, kada je imala 18 godina, Gal se prijavila za takmičenje za Mis Izraela, očekujući da će doživeti nešto zabavno, bez ambicije da postane zvanično najlepša devojka u državi.

– Nisam ni pomislila da bih mogla da pobedim – tvrdila je kasnije za Glamour.

Ipak, kruna se našla na njenoj glavi, a Gal je potom predstavljala Izrael na izboru za Mis univerzuma 2004, koji se održavao u Ekvadoru.

Nije uspela da pobedi, ali joj je to otvorilo mnoga vrata: našla se na naslovnim stranama prestižnih magazina, reklamirana mnoge brendove i gotovo preko noći je postala jedan od najzaposlenijih svetskih modela. Uveliko je putovala planetom, ali se uvek vraćala kući i imala na umu dužnost koja joj predstoji.

Naime, kada je imala 20 godine, Gal Gadot je, u okviru obavezne vojne službe, otišla u Odbrambene snage Izraela, gde je provela dve godine i služila kao fitnes i borbena instruktorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Kasnije je istakla da joj je vojno iskustvo pomoglo da dobije ulogu u filmu "Fast & Furious" i da je režiser Džastin Lin hteo da iskoristi njeno iskustvo i poznavanje oružja, a čuven je njen editorijal za Maxim nazvan "Žene Odbrambenih snaga Izraela".

Nakon što je upisala studije prava u Tel Avivu, Gal su pozvali na kasting za ulogu Kamil Montes u filmu o Džejmsu Bondu "Zrno utehe". Uloga je na kraju pripala Olgi Kirilenko, ali je izraelska lepotica zakoračila ovim i u svet glume, pa je samo nekoliko meseci kasnije igrala u drami Bubot u svojoj zemlji.

Međutim, Holivud je nije zaboravio: uskoro ju je Lin pozvao na kastin za četvrti deo franšize "Fast & Furious", a ona se istakla glumom, lepotom i činjenicom da joj često nisu bili potrebni kaskaderi.

Usledile su mnoge uspešne uloge, a proteklih godine najzapaženija kao Čudesna žena u DC svetu, u kom je igrala u dva samostalna filma i pojavila se u ostvarenju "Betmen protiv Supermena: Zora pravednika".

Ostavite komentar