Showtime > Celebrity

SALATA Monike Seleš (49) koja je zaslužna za njenu VITKU LINIJU

Slavnu teniserku iz Novog Sada je pre 30 godina nasred terena napadnuta nožem od strane opsednutog obožavaoca Štefi Graf

Autor: K1 info/Zadovoljna.rs

14/07/2023 > 21:43

podeli vest:

SALATA Monike Seleš (49) koja je zaslužna za njenu VITKU LINIJU
Foto: Shutterstock


U jeku Vimbldona, prisećamo se nekadašnje najbolje teniserke sveta Monike Seleš (49). Jugosloveska teniska zvezda u svojoj bogatoj karijeri osvojila je 53 turnira i devet titula na Grend slemovima. Tri puta osvojila je Roland Garos, četiri puta Australijan Open i dva puta je bila najbolja na US Openu. Jedini gren slem koji nije osvojila je Vimbldon.

Rođena je 1973. u Novom Sadu. Kao da je juče bila ona 1993, kada je Monika Seleš, kao najbolja teniserka sveta, doživela najstrašniju stvar u životu. I više ništa nije bilo isto.

Monika Seleš je pre 30 godina dobila nož u leđa, ali i psihičke probleme kojih dugo nije mogla da se oslobodi. Podsetimo, slavnu srpsku sportistkinju ubo je opsednuti obožavalac Štefi Graf s kojom je igrala meč u Hamburgu.

Ispostavilo se da je reč o osobi sa mentalnim problemima. Dobio je kaznu od dve godine i to uslovno. Posle kobne nesreće, usledila je bolest Monikinog oca, zatim i njegova smrt, koju je nekadašnja teniserka izuzetno teško podnela. Selešova se na teren vratila 1995. godine. Međutim, bilo joj je teško da bude usredsređena i disciplinovana, a kad se suočila sa opsesivnim uzimanjem hrane – uopšte nije imala kontrolu.

Borba između uma i tela je, kako je opisala u svojoj knjizi, potrajala deset godina. A onda je konačno dala sebi vremena da se oslobodi svega, od pritiska treniranja i očekivanja drugih.

Mršavija nego ikad, nekadašnja teniska zvezda otkrila je tajnu svoje danas besprekorne linije. Jednostavna je.

Reč je o salati za koju su vam potrebni paradajz, krastavac, malo belog luka, sirće i bosiljak. Monika se uvek trudi da namirnice budu sveže i da na njenu trpezu stignu pravo sa lokalnih farmi, piše Hello.

Ostavite komentar