Showtime > Celebrity

Diže ruke od imanja u Velsu: Kralj Čarls odustao od poseda vrednog 1,2 miliona funti

Pre nego što je preuzeo presto, kralj je redovno viđen u šetnji tim područjem, a on i kraljica opisani su kao "aktivni pokrovitelji" u selu

Izvor: K1info/index.hr

04/06/2023 > 22:38

podeli vest:

Diže ruke od imanja u Velsu: Kralj Čarls odustao od poseda vrednog 1,2 miliona funti
Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III koji je krunisan 6. maja na svečanoj eremoniji u Vestminsterskoj opatiji, odustaje od zakupa svog imanja u Velsu vrednog 1,2 miliona funti.

Imanje Linivermud, koje se nalazi blizu Linivermuda u Karmatšarju, za tadašnjeg princa Čarlsa kupilo je Vojvodstvo Kornvol 2007. godine. Imanje ima tri spavaće sobe i bivšu kućicu za kočije, a smešteno je na području ruševine vile i gleda na seoski park iz 18. veka koji uključuje 40 hektara šume, piše BBC.

Bakingemska palata potvrdila je da je kralj ranije ove godine obavestio Vojvodstvo da planira da odustane od najma kada istekne ovog leta. Linivermud je služio kao dom kralja i kraljice Kamile tokom poseta Velsu, uključujući i tokom godišnjih letnjih turneja po zemlji.

Posle obnove 2008. godine stare poljoprivredne zgrade sa središtem u dvorištu pretvorene su u jedinice za samostalan boravak. Kako piše Telegraph, kralj je plaćao najamninu na Linivermudu otkako je vojvodstvo Kornvol prešlo na princa Vilijama nakon očevog krunisanja.

Citirajući kraljevske izvore, novine navode da je kralj ostao "strastven" prema Velsu, ali je odlučio da odustane od poseda jer je malo verovatno da će moći da ga koristi na isti način kao kada je bio princ od Velsa. Pre nego što je preuzeo presto, kralj je redovno viđen u šetnji tim područjem, a on i kraljica opisani su kao "aktivni pokrovitelji" u selu.

Ostavite komentar