Showtime > Celebrity

Sve je postalo MNOGO TEŽE: Pol Sajmon u velikoj meri IZGUBIO SLUH

Čuveni muzičar kaže da je pomislio da će gubitak čula proći, da će se samo od sebe popraviti, ali to se nije desilo

Izvor: K1info/Tanjug

25/05/2023 > 18:26

podeli vest:

Sve je postalo MNOGO TEŽE: Pol Sajmon u velikoj meri IZGUBIO SLUH
Foto: Youtube PrintScreen/Paul Simon


Američki kantautor Pol Sajmon izjavio je da je u velikoj meri izgubio sluh na levom uvetu, dok je radio na materijalu za nedavno objavljeno izdanje "Seven Psalms".

- Posve iznenada, izgubio sam sluh u svom levom uvetu i niko nema objašnjenje zašto. Tako da je sve postalo teže - rekao je Sajmon londonskom listu Times.

Muzičar čuven po rock klasicima snimljenim u duetu sa pevačem Artom Garfanklom, poput "Sound Of Silence", "The Boxer" i "Bridge Over Troubled Water", i kasnije po višedecenijskoj samostalnoj karijeri, kaže da je pomislio da će gubitak čula "proći, da će se samo od sebe popraviti", ali to se nije desilo.

Pevač i gitarista se sada pita da li je moguć njegov povratak nastupima, mada u 81. godini života priznaje da to ne bi bila u potpunosti loša stvar, jer ima pesama koje mu se više ne izvode uživo.

- Ponekad, ima stvari koje volim, a u jednom trenutku turneje kažem: "Šta to radiš Pol? " To se često desi tokom "You Can Call Me Al". Pomislim: "Ti si kao Pol Sajmon kaver bend. Prekini turneju i idi kući" - priznao je muzičar.

Sajmon je 19. maja objavio muzičko delo "Seven Psalms", namenjeno da se sluša kao jedna kompozicija od 33 minuta, u sedam delova.

Ostavite komentar