Showtime > Celebrity

Ko je LUKE BLACK i zašto ranije nisu SVI čuli za njega?

Momak iz Čačka je kantautor i prvi solo izvođač sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group

Izvor: K1info

05/03/2023 > 01:00

podeli vest:

Ko je LUKE BLACK i zašto ranije nisu SVI čuli za njega?
Foto: Tanjug/Tara Radovanović


Luke Black, odnosno Luka Ivanović (30), sa pesmom "Samo mi se spava" pobednik je Pesme za Evroviziju i predstavljaće Srbiju u Liverpulu u maju. Zanimljivo je da su mu i kladionice mu predviđale najveće šanse za pobedu. 

- Mnogo vam hvala, kad budem došao k sebi biću rečitiji... Nisam nikad dobio cveće u životu - rekao je muzičar pošto mu je saopšten rezultat Pesme za Evroviziju '23.

- Presrećan sam stvarno. Nisam očekivao toliku podršku publike. Roditelji nisu hteli da dođu, ne znam zašto, ali me gledaju i podržavaju. Moram da zovem tatu da mu kažem da sam pobedio. Imam verziju na engleskom moje pesme. Dogovorićemo se kako ću pevati pesmu u Liverpulu. To što mi žiri ni publika nisu dali maksimalan broj glasova, nije me pokolebalo. Imao sam i gorih stvari u životu - rekao je on za "Blic", pa otkrio koje savete mu je dala Konstrakta, koja je prošle godine pobedila na festivalu.

Luke Black ili Luka Ivanović je momak iz Čačka, koji je kantautor i prvi solo izvođač sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group. Do sada je objavio četiri EP izdanja.

Luk se autorskom muzikom se bavi od 2005, sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmane. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji.

Dve godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti. Ovaj mladi umetnik šest godina živi i radi u Londonu gde je i stvorio pesmu kojom će pokušati da pobedi na velikom muzičkom takmičenju i Eurosong opet dovede u Srbiju. 

Prvi put se predstavio javnosti u maju 2014, u okviru Gruvlend festivala, kada je i premijerno izveo singl D-Generation. Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova. Tražeći svoj umetnički izraz eksperimentiše i isprobava nove i neočekivane forme i stilove.

Foto: ATA Images

 

On je jednom prilikom za Telegraf otkrio kako je došlo do toga da se prijavi za takmičenje za Pesmu Evroviziije. 

- Mislim da se Pesma za Evroviziju promenila poslednjih godina u odosu na to kako sam je ja doživljavao. Doživljavao sam festival tako da sam smatrao da na njemu mora da se prijavi neki tradicionalniji zvuk ili devojke koje su oskudnije obučene. Taj neki fah koji nije meni blizak. Mislio sam da ne postoji koncept a taj koncept mene najviše inspiriše u stvaranju muzike. Za sebe ne mogu da kažem da sam pevač ili tekstopisac, više bih rekao da sam umetnik. Zato sam mislio da tamo za mene mesta nema, ali otkako je Konstrakta pobedila, to je neki moj milje muzičara sa kjima sam se osećao dobrodošlim.

Luka je objasnio kako su Konstrakta i njena pobeda uticale na njega.

- Nekako mi je otvorila poglede i shvatio sam da sam možda i pogrešio kada je reč o takmičenju i šta ono predstavlja. Samim tim sam došao na ideju da se prijavim krajem prošle godine kada je bio konkurs. To se slučajno desilo. Ja dosta vremena provodim na Tviteru i neko sam ko voli da se šali, tako da sam se na tviteru našalio nakon Konstraktine pobede da imam spremnu pesmu za Evroviziju i ljudi su jako pozitivno reagovali. Posle nisam želeo da ih izneverim - bio je iskren Luka.

 

Ostavite komentar

Dejan Todorović

Strašno. Katastrofa koliko loših pesama ima. Ni jedna nema melodiju koja ulazi u uši, nešto što grmi baš jadno. Dečko je zalutao ovde i ja mislim da su njegovi puni para pa se progurao na taj način. RTS oličenje neprofesionalnoosti i rodbinskih veza

05.03.2023 13:00
R2D2

Toliko se sažvakala ta reč "umetnik" da je samo preostalo ispljunuti je jer je izgubila ukus. Užas

05.03.2023 23:43