Showtime > Celebrity

NE LOMITE MI BAGRENJE... Nil Jang PROTIV kanadske vlade ZBOG RUŠENJA STAROG DRVEĆA

Kratko pojavljivanje predstavlja Jangov prvi javni nastup od septembra 2019., kada je vodio dobrotvorni koncert u Lejk Hjuzu u Kaliforniji

Izvor: K1info

27/02/2023 > 17:14

podeli vest:

NE LOMITE MI BAGRENJE... Nil Jang PROTIV kanadske vlade ZBOG RUŠENJA STAROG DRVEĆA
Foto: Tanjug/Chad Hipolito/The Canadian Press via AP


Jang se pojavio na sceni prvi put posle više od četiri godine. Legendarni roker izveo je "Heart of Gold" i "Comes A Time" na nedavnom skupu podrške kampanji zaštite starog drveća na teritoriji Lekvangena u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi.

Kampanja je pokrenuta kako bi se sprečilo da kanadska vlada, koja je poznata po svojoj progresivnoj zelenoj politici, dozvoli kompanijama seču i uništavanje stare šume u Britanskoj Kolumbiji.

Obraćajući se okupljenima, Jang je rekao: - Ovde sam samo zbog tog drveća. Ono je dragocena, sveta stvar, to staro drveće. Pokazuje nam moć prirode kada smo ugroženi. Ono nam pokazuje prošlost. Ono nam pokazuje našu budućnost. To je nešto za šta se nadam da će naša kanadska vlada i poslovni sketor prepoznati. Ova stabla su dugo tu. Ona zaslužuju poštovanje.

Muzička ikona izvela je "Heart of Gold" sa albuma "Harvest" iz 1972. godine. Usledila je pesma "Comes A Time" sa istoimenog albuma iz 1978.

Ovo kratko pojavljivanje predstavlja Jangov prvi javni nastup od septembra 2019. godine, kada je muzičar vodio dobrotvorni koncert u Lejk Hjuzu u Kaliforniji, zajedno sa ocem Džonom Mistijem i koleginicom Norom Džons.

Jang nije nastupao uživo od početka pandemije Covid-19, rekavši da neće ići na turneju dok virus ne bude zaista "pobeđen". Od tada je pozivao promotere da odlože nastupe zbog širenja zaraze i otkazao svoj koncert na Farm Aidu 2022.

Foto: Tanjug/Chad Hipolito/The Canadian Press via AP

Konzervacionista Dejvid Suzuki i Nil Jang

Muzičar je potvrdio da će voditi šesti dobrotvorni šou Light Up The Blues u losanđeleskom amfiteatru The Greek Theater, gde će se pojaviti zajedno sa Stivenom Stilsom iz nekadašnjeg benda Crosby, Stills, Nash & Young.

Nedelju dana kasnije, nastupiće na nestrpljivo očekivanoj proslavi 90. rođendana kantri muzičara Vilija Nelsona. Takođe je najavio novi album sa svojim sastavom Crazy Horse koji će biti objavljen 31. marta za Reprise.

 

Ostavite komentar